Kanalgaarden. C.F. Møller. Photo: PLACES

Kanalgaarden

Blandet utvikling som samler generasjoner, boliger og virksomheter i en bærekraftig karrèbebyggelse som både er tilpasset omgivelsene og har sitt eget særpreg.
 Kanalgaarden. C.F. Møller. Photo: PLACES
Fakta

Byggherre

ATP Ejendomme og fsb

Adresse

København

Omfang

17 300 m²

År

2021-2025

Entreprenør

V8 Construction

Ingeniør

Artelia

Arkitekt

C.F. Møller Architects og WERK

Landskap

C.F. Møller Architects og WERK

Visjonen om å bringe ulike livsformer sammen danner grunnlaget for utviklingen av Kanalgaarden, som ligger på en mindre hjørnetomt og markerer inngangen til Arena Kvarteret i København, med Arena Kvarteret Skole og Royal Arena som naboer. Til tross for den begrensede størrelsen på tomten har det vært mulig å lage et stort bygg som inneholder familieboliger, seniorboliger, enkeltboliger, offentlige og private studentboliger, bedrifter samt dagligvarebutikk og kafé. Samlet sett passer Kanalgaarden inn i omgivelsene takket være varierte høyder og detaljer i arkitekturen.

Bygget er L-formet og har fire ulike høyder med 13 etasjer vendt mot Ørestads Boulevard som høyeste, og trapper ned til fem etasjer mot Royal Arena. Alle fellesrom ligger vendt mot hverandre og felles takterrasse vender mot felles gårdsmiljø. Den støtter alle generasjoner som møtes og blandes for å skape sosiale fellesskap.

Slitesterke materialer og fine detaljer

Kanalgaarden er bygget i gul og rød teglstein, som fremhever en klassisk dansk byggetradisjon og matcher bebyggelsen i området, samtidig som Kanalgaarden skiller seg ut som et bolighus sammenlignet med sine nærmeste naboer.

I eiendommens gårdsrom er det grønne øyer med beplantning som rammer inn inngangene og danner grønne oaser for opphold og sosialt samvær. Familieboligene har egne balkonger, mens ungdomshjemmene har felles balkonger som styrker det sosiale samholdet blant unge beboere.

Vinduene har innfelte teglkarmer i egen farge som gir kant og karakter. Sammen med klassisk mønstret murverk i første etasje bidrar det til at bygget oppleves imøtekommende og tilpasset omgivelsene. Alle ubrukte takflater er enten grønne eller med solceller. Bygget er DGNB Gold-sertifisert.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.