Futura, Södra Brunnshög. C.F. Møller. Photo: Peter Sikker Rasmussen

Futura, Södra Brunnshög

Boligområdet Futura, i den nye bydelen Södra Brunnshög, tar utgangspunkt i langsiktig bærekraft og kvalitet gjennom bevisst bruk av bærekraftige naturmaterialer som bidrar til å skape Lunds mest miljøvennlige bydel.
 Futura, Södra Brunnshög. C.F. Møller. Photo: Peter Sikker Rasmussen
Fakta

Byggherre

Slättö Projektutveckling

Adresse

Lund, Sverige

Omfang

5 600 m², 51 boliger

År

2018-2020

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Bygningene rommer 51 leiligheter med takterrasser, balkonger og uteplasser. Borettslagets sykkelparkering og sykkelverksted har direkte tilgang fra torget. På bakkenivå er det lokaler samt en kafé på hjørnet av toget som står i tilknytning til den nye trikkestasjonen. Fasadene er utført med en renhet i både lyse og mørke kontrasterende nyanser, og bygningene uttrykker variasjoner gjennom en smakfull bruk av solide fasadematerialer som murstein, tre og store glasspartier.

Lunds mest miljøvennlige bydel

Gården er frodig, og har i tillegg en større felles spiseplass samt en lekeplass. Prikken over i-en er den felles takterrassen som har et drivhus hvor man kan koble av og nyte utsikten over Brunnshög og bykjernen. Futura skal bidra til byens visjon om at Södra Brunnshög skal bli Lunds mest miljøvennlige, urbane bydel med mange parker, grøntområder og vegetasjon.

Den nye bydelen, Södra Brunnshög, vokser frem med boliger, servicefunksjoner og arbeidsplasser for nærmere 40 000 personer. En utfordring som har vært i dette prosjektet, har vært å få bydelen til å bli et inspirerende pilotområde for både bærekraftig utvikling og variert arkitektur, med integrerte grøntområder som stikkord. Urbant landbruk i ulike former setter preg på området, og økt biologisk mangfold og biomasse bidrar til en positiv miljøeffekt.

Södra Brunnshög er den første store utbyggingsetappen i den nye bydelen, med cirka 700 boliger fordelt på utleieleiligheter, borettslagsleiligheter og rekkehus.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.