Sundmolen, Copenhagen Square. C.F. Møller. Photo: Mads Frederik

Sundmolen, Copenhagen Square

Copenhagen Square er designet basert på en visjon om å skape en unik identitet for Sundmolen, med respekt for det historiske området. Grønne hager og opplevelsesrike gangveier langs vannet skaper attraktive oppholdsrom og bidrar til et livlig uteområde.
 Sundmolen, Copenhagen Square. C.F. Møller. Photo: Mads Frederik
Fakta

Byggherre

CASA A/S

Adresse

København, Danmark

Omfang

7700 m², 80 leiligheter

År

2017-2019

Entreprenør

CASA A/S

Ingeniør

COWI

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Med respekt for det historiske området har bygningens arkitektoniske uttrykk som mål å fremheve og skape kontrast til de unike pakkhusene, som bevares på den nordlige delen av bryggen. Bygningen er designet med et vertikalt uttrykk for å fremheve de enkelte enhetene. Det får bygningen til å fremstå som nedtonet med variert struktur. Materialer i lyse og lette farger gjør bygningen til en elegant kontrast til de røde pakkhusene. Ved å bruke materialer som kan stå i kontrast til fasadens lyse og lette farger, fremheves detaljene rundt vindusåpningene og takhuset. Fasadens elementer, som fremspring, balkonger, karnappvinduer og vinduer, utføres slik at de inngår i det samlede fasadeuttrykket.

Plass til opphold og aktiviteter

Copenhagen Square er designet som en rektangulær karré som består av tre bygninger. Bygningene mot nord danner hjørnene mot en grønn hage, som deles av to passasjer som fører inn mot gårdsplassen, der det er plass til opphold og aktiviteter. Bygningen mot sør har en karakteristisk fasade som består av fire tårn. Takhuset på den høyeste bygningen ut mot kaien kles med galvaniserte stålplater som står i stil med balkongtårnene og balkongene. De vertikale balkongtårnene krages ut fra fasaden som en referanse til områdets og skipenes estetikk og funksjon. De galvaniserte balkongtårnene suppleres med trespiler av varmebehandlet furu. Elementene fungerer som solskjerming og skjermer også beboerne. Bygningen er oppført i naturlige, bærekraftige og holdbare materialer som får fin patina over tid. I første etasje er det innarbeidet trespiler og felt av mønstret murverk i fasaden for å markere inngangspartiene og for å integrere belysning og dørtelefon.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.