Karnaphuset. C.F. Møller. Photo: ALFA Development

Karnaphuset

Karnaphuset er et boligkvartal som består av 10 rekkehus og 60 leiligheter. Området utgjør en del av bydelen Kajkanten ved Limhamns havnepromenade i Malmö.
 Karnaphuset. C.F. Møller. Photo: ALFA Development
Fakta

Byggherre

ALFA Development

Adresse

Malmö, Sverige

Omfang

7 000 m2

År

2020-2021

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Karnaphusets arkitektur kjennetegnes av de glassbelagte karnappene – hentet fra det danske «karnap». Det danske ordet «karnap» har gitt navnet til havnekvartalet som er vendt mot nabolandet i vest. Trefasadene av seder blir et unikt innslag i bydelen og bidrar til et kvartal med en karismatisk identitet. Vinduer og balkonger har en grønn farge som gjenspeiler stedets industrihistorie, inspirert av grønt, irret kobber. Karnaphuset har ulike høyder for å sikre godt med dagslys gjennom de store vinduene, men også for å optimalisere utsikten – både til området med den felles gårdsplassen, og ikke minst til havet. Som helhet utpeker Karnaphuset seg som et arkitektonisk landemerke der materialer og estetikk går hånd i hånd med det maritime miljøet i et bærekraftig og moderne uttrykk. Den integrerte landskapsdesignen inkluderer et grønt gårdsrom, generøs urban vegetasjon langs forgården samt sedumtak.

Skandinavisk design

Arkitekturen kombinerer dansk design med svensk tradisjon. Store glasspartier og detaljer av høy kvalitet rammer inn attraktive og velfungerende boliger med gjennomtenkte løsninger. Med fokus på robusthet og bærekraft samt store balkonger som kan bygges inn med glass, får huset det beste fra de to nordiske naboene. Smijern på balkongene sikrer en håndverksmessig kvalitet, og glasspartier med glass ned til gulvet bryter grensen mellom inne og ute.

Midt i kvartalet møtes boligene i en unik, grønn oase. Som et fint skulpturert element i alt det grønne står den felles hagepaviljongen sentralt på gårdsplassen, oppført i tråd med Karnaphusets arkitektoniske signatur. Paviljongen har store, isolerte vinduer, slik at den kan brukes hele året.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.