Munkemøllen. C.F. Møller

Munkemøllen

Munkemøllen er en ny boligbebyggelse i hjertet av Odense på en av byens mest attraktive tomter, i forlengelsen av Filosofgangen, hvor Klosterbakken slår en bue langs H.C. Andersen Have (Eventyrhaven). Hagen er et av byens mest populære grønne rom og har direkte kontakt med den vakre Odense domkirke, rådhuset, og Flakhaven, Odenses sentrale bytorg.
 Munkemøllen. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Arkitektgruppen

Adresse

Odense, Danmark

Omfang

4 000 m², 30 lejligheder

År

2014-2016

Entreprenør

Arkitektgruppen

Ingeniør

Henry Jensen

Arkitekt

C.F. Møller Architects, Projektering: Creo

Munkemøllen leiligheter spenner over 10 forskjellige typer i størrelsen 94 til 271 m2 og er skapt med stor variasjon i utformingen, flere med to plan og alle med adgang til gode uterom. De øverste leilighetene har store takterrasser med fantastisk utsikt, og alle boligene er i særklasse romslige, med sjenerøst dimensjonerte rom og stuer.

Bebyggelsen tar utgangspunkt i stedets eksisterende formspråk med brobyggende arkitektoniske motiver. Den arkitektoniske ideen er inspirert av typologien «kloster» og fortolker de arkitektoniske motivene som allerede finnes på stedet. Bebyggelsen er formet som en enklave av murhus som omgir en felles indre gård, som åpner seg mot sør. Husene er utadvendt, med god kontakt til både domkirken, elven og H.C. Andersens Have.

Klosterbakkens historie kan dateres tilbake til ca. 1874, da Munke Mølles tekstilfabrikk ble etablert på tomten, som den gang lå som en øde øy i Odense Å. I dag går elven langs Klosterbakken og er med på å sette sitt preg på de naturskjønne omgivelsene- Prosjektet revitaliserer byen ved å endre tomten, som i dag brukes som parkeringsplass, fra et visuelt uinteressant areal til et attraktivt nytt bymiljø. Bebyggelsen tar hensyn til den unike lokaliteten ved å danne en rød tråd mellom det nye og det historiske miljøet og oppføres i rød teglstein, som også er det dominerende fasadematerialet i den omkringliggende bebyggelsen.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.