Bydelen Havsbris. C.F. Møller

Bydelen Havsbris

Bydelen Havsbris er et nytt boligområde ved innsjøen i den nye bydelen Gävle Strand i Sverige. Nabolaget omfatter 130 boliger og lokaler i første etasje, med fokus på høy arkitektonisk utforming, bærekraft, nabolagsliv og integrert landskapsdesign for å skape attraktive boliger.
 Bydelen Havsbris. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

SHH Bostad

Adresse

Gävle, Sverige

Omfang

11 600 m²

År

2021

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Bydelen Havsbris er en viktig brikke i utvidelsen av den nye bydelen Gävle Strand, som skaper en harmonisk helhet og samspiller med byen rundt, havna og de kulturklassifiserte Magasinskvarterene.

En detaljert fasadeutforming og strategisk plasserte toppleiligheter, terrasser og balkonger, samt variasjon i farge og fasademateriale, bryter ned blokken til mindre komponenter hvor hvert trapperom har sin egen identitet. Inngangene er innfelte og gjennomgående med direkte kontakt til boligtunet, noe som styrker sammenhengen mellom leilighetene og tunet. De høyeste etasjene byr på rause lokaler som er med på å skape en aktiv og levende bydel som knytter seg til havneområdets historie som sentral handelsplass.

På de beste stedene i nabolaget er det satt av plass til felles takterrasse, som formidler nabolagets identitet der det sosiale fellesskapet er høyt prioritert. Terrassen byr på en værbeskyttet oase hvor du i fred og ro kan nyte havutsikten og se ut over livet på kaia og i havna.

Stort fokus på bærekraft

En bærekraftstenkning gjennomsyrer utformingen av alle deler av nabolaget med flere miljømerker. Bygningenes ramme i tre eller hybridramme er kledd med trepanel og supplert med trebalkonger. På takene er det brukt sydvendte flater for solcelleteknologi. Øvrige takflater er dekket med sedum og klatreplanter finnes på gavlene. Det blir også veksthus og dyrkingsmuligheter.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.