Dalum Papirfabrik, Papirrækkerne (Papirrekkene). C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Dalum Papirfabrik, Papirrækkerne (Papirrekkene)

Nybygde rekkehus i det historiske området Dalum Papirfabrikk, med fokus på trivsel, nærhet og hensyn til naturen samtidig som man bevarer områdets kulturarv.
 Dalum Papirfabrik, Papirrækkerne (Papirrekkene). C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Fakta

Byggherre

MT Højgaard Property Development

Adresse

Odense, Danmark

Omfang

6 585 m²

År

2022-2025

Ingeniør

Konstruksjoner: Fjord Rådgivende Ingeniører A/S Installasjoner: UBBE Rådgivende Ingeniører ApS

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Papirrækkerne er plassert i den sørlige delen av det nye området Dalum Papirfabrikk, nær Odense, og består av 63 rekkehus som strekker seg over 90-130 m2 fordelt på to plan. Det unike med Papirrækkerne er at de kombinerer moderne komfort og livsstil og integrerer seg med den omkringliggende naturen samtidig som områdets historiske arv som papirfabrikk blir videreført.

Papirrækkerne er ikke bare en samling av boliger, men heller et nytt fellesskap der landskapet og bydelen smelter sammen. Den arkitektoniske visjonen henter inspirasjon fra Papirfabrikkens industrielle arv og manifesterer seg gjennom store vinduspartier, høye tak og robuste materialer som gule steiner og grå trepaneler. Det aldrende, grå treverket danner på en imponerende måte en bro mellom naturen og den rå, industrielle in-situ betongen, som finnes i området.

En lett forskjøvet plassering av boligene og små variasjoner i designet deres skaper en dynamisk og levende helhet samtidig med, at hver bolig oppleves som unik. Hver bolig er designet med optimalt lysinnfall fra to sider og tilpasset solens bevegelse på himmelen. Plasseringen mot Odense-elven og de sydvendte grønne områdene integrerer landskapet direkte mellom husene og oppfordrer til bruk av naturen samtidig som det gir en vakker utsikt ut over elven. Boligene inneholder også romslige balkonger, private hager og åpen tilgang til felles grønne områder, som innbyr til lek og friluftsliv.

Trivsel for mennesker og miljø

Papirrækkerne er sertifisert som en svanemerket bygning, noe som understreker fokus på trivsel både for beboere og lavt energiforbruk. Husene er designet for å bruke mindre enn 90% av den energien som bygningsloven tillater i 2022.

Dermed representerer Papirrækkerne en visjonær tilnærming til nye boligbygg, som både støtter trivsel for mennesker og miljø samtidig som det sømløst integrerer og viderefører den kulturelle arven i området.

Papirrækkerne bidrar dermed til den generelle utviklingen av Dalum Papirfabrikk fra et grått industriområde til en ny grønn og levende bydel som en del av den omfattende utviklingsplanen for området, som C.F. Møller Architects står bak.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.