Ryesgade 60-64, Renovering av fasader. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

Ryesgade 60-64, Renovering av fasader

Større enkelhet og mindre energiforbruk og vedlikehold har vært målet for renoveringen av fasadene på eiendommen fra 1964.
 Ryesgade 60-64, Renovering av fasader. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Nordea Ejendomsinvestering A/S (bygherre) Tryg A/S (eier)

Adresse

København, Danmark

Omfang

32 boliger + bensinstasjon, supermarked, administrasjon og barnehage i hus mod front. 60 Club Apartments + barnehage bakom.

År

2006-2007 (1. BYGGETRINN), 2007-2008 (2. BYGGETRINN), 2009 (3. BYGGETRINN)

Entreprenør

JLG Entreprise A/S

Ingeniør

COWI A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Renoveringen, som vises best på fasaden mot Ryesgade, har omfattet følgende: Nye lavenergivinduer og

-dører i aluminium, bedre isolering av loftsetasjen og taket samt en behandling av fasadene med selvrensende, pusset etterisolering, tiltak som til sammen gir dobbelt så god isolering som tidligere.

Der hvor fasaden til den opprinnelige eiendommen ikke harmonerte med Ryesgades øvrige fasader, har den nyrenoverte eiendommen fått et mer variert uttrykk med relieff og skyggespill, og står i dag bedre i stil med resten av området. Altaner og karnapper bidrar til å forme den nye fasaden og kan betraktes som en fortolkning av de karakteristiske gesimsbåndene, buene og andre fasadedetaljer som er så kjente i det københavnske gatebildet. De er dessuten med på å gjenopprette fasadelinjen og gir i tillegg leilighetene en ny, romlig følelse.

Ved altangangene mot gården er ytterveggene ført ut slik at den nye fasaden er bygget inn over alle vindus- og dørkarmer. På den måten blir varmetapet redusert til nesten null. I første etasje, hvor det ligger en barnehage, er det også satt inn et vannrett vindusbånd med fire glasskarnapper. Glasset har silketrykk, så barna sitter skjermet og kan betrakte gatelivet med nysgjerrige øyne.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.