Stockholm Globe Arena (Avicii Arena). C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen

Stockholm Globe Arena (Avicii Arena)

Globen er en indendørs multiarena med plads til 16.200 tilskuere. Arenaen er fredet och verdens største globeformede bygning. Globen-området vil blive moderniseret for at give bedre oplevelser og forretningsmuligheder.
 Stockholm Globe Arena (Avicii Arena). C.F. Møller
Fakta

Bygherre

City of Stockholm

Adresse

Stockholm, Sverige

Omfang

165.000 m²

År

1985-1991, 2009-

Entreprenør

HovetByggarna - Siab, ByggPaul och ABV

Ingeniør

J&W (numera WSP)

Arkitekt

C.F. Møller Architects (tidl. Berg Arkitektkontor, siden 2007 en del af C.F. Møller Architects)

Landskab

Sture Koinberg Landskapsarkitekter

Andre samarbejdspartnere

Tunemalm Akustik

Præmiering
Præmiering
  • IAKS Award, Bronze. 1993
  • European Award for Steel Structures. 1989
  • Nordiskt Plåtpris. 1989
  • Silverbalken. 1989
  • Svenska stålbyggnadspriset. 1989

Ifølge forslaget, som skal forelægges byrådet til beslutning i foråret 2022, vil Globens stadionplads blive udviklet til at give en oplevelse af høj kvalitet uanset arrangementstype og publikumsstørrelse. Den unikke kuglefornemmelse vil forblive til arrangementer, der passer til dette miljø, og til mere intime arrangementer vil arenaen kunne reduceres. Tribunen øverst under taget vil blive revet ned og erstattet af moderne bokse og eventlokaler, hvilket bringer publikum tættere på arenaens gulv og give en bedre visuel oplevelse og nærhed til forestillingen. Ombygningen forventes at stå færdig i foråret 2025, og den første store begivenhed, der vil blive budt velkommen på stadionet, vil være VM i ishockey for mænd.

Konceptet for moderniseringen af arenaen er udviklet af HOK, som sammen med Legends og Schlaich Bergermann Partner har fået opgaven af SGAF. C.F. Møller Architects bistår i projektet med sin ekspertise og viden om den unikke bygning som bygherresupport for SGAF og i designet som lokal arkitekt for HOK.

Et af verdens bedste arenaer

Globen, officielt Avicii Arena (tidligere Ericsson Globe og Stockholm Globe Arena), blev indviet i 1989, og indgår i et kompleks med hotel, kontorbygning, parkeringsanlæg, park samt shoppingcenter.

Opgaven indeholdt udover Globen de omkringliggende bygninger. Arkitektarbejdet har omhandlet idékonceptet, etableringen af en konkurrencegruppe, konkurrenceforslaget, lokalplan, bygnings- og indretningsprojektering samt designmanual. Arenaen bliver anset for at en være af verdens bedste og er en af de mest kendte silhuetter i Stockholms skyline. Med en diameter på 110 meter og 85 meter til loftet er arenaen verdens største globeformede bygning.

C.F. Møller har i 2009 designet en attraktion til Globen: To glasgondoler, som tager besøgende til toppen af bygningen og tilbyder 360 graders udsigt over Stockholm og indløbet fra skærgården.

Læs mere
Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.