Det tyske miljøverndepartement - BMU. C.F. Møller. Photo: Beauty & the Bit

Det tyske miljøverndepartement - BMU

Det tyske departementet for miljø, naturvern og atomsikkerhet, BMU - Bundesministerium für Umwelt, Naturschutz und nukleare Sicherheit - er en bærekraftig bygning som er designet i tømmer og har integrerte solcellepaneler og et stort fokus på dagslys og felles grøntarealer.
 Det tyske miljøverndepartement - BMU. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Bundesanstalt für Immobilienaufgaben (BImA)
representert av: Bundesamt für Bauwesen und Raumordnung (BBR)

Adresse

Berlin, Tyskland

Omfang

51000 m²

År

2019-

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Konsulenter i konkurransefasen:
Transsolar (energikonsept), hhp (brannsikring), Höhler+Partner (budsjettering)

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2019

Departementet ligger på en historisk tomt sentralt i Berlin, og målet har vært å skape en grønn og åpen sammensetning av bygninger for å gi tomten nye kvaliteter, samtidig som den skal oppfylle strenge krav til bærekraft, sikkerhet og integrering av historiske monumenter og utendørs fasiliteter.

En del av komplekset utgjør en ferdigstillelse og en tolkning av en eksisterende urban blokk som rommer BMUs fasiliteter, som et elegant påbygg kledd i naturstein med solcellepaneler integrert i fasaden.

Det skapes en ny og dynamisk bygning ved siden av den eksisterende blokken. Utgangspunktet er den klassiske og funksjonelle kontorutformingen, som har blitt optimalisert med tanke på dagslys, naturlig ventilasjon og bygningsgeometri for å sikre best mulige dagslysforhold og utsikt fra kontorene. Bygningen er åpnet opp mot byen, og den har grøntområder med en grenliknende struktur i utkanten, slik at frisk luft slippes inn og tilgang til grøntområdene sikres.

Miljøvennlig og bærekraftig

Grøntområdene fungerer som noder i bygningen via fire glassoverbygde atrier med åpne trapper som forbinder første etasje med de andre etasjene og en takterrasse. I hver etasje skaper et loungeområde møtesteder for pauser og utveksling av kunnskap og ideer i hver kontordel. Loungeområdene og et konferansesenter og et bibliotek i første etasje er også alternative arbeidsområder for «New Ways of Working», slik at brukerne får stor fleksibilitet over tid.

Bygningens fasade er inspirert av de ulike tetthetene i trekronene som en del av en mangefasettert, lavteknologisk bærekraftstrategi som skal redusere karbonavtrykket og øke brukernes komfort. Ved å integrere solcellepaneler i fasaden på den ene bygningsdelen frigjøres taket på den andre delen til en stor takhage som sammen med de grønne gårdsrommene understreker departementets miljømål og det positive bidraget til bybildet.

Les mer
Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.