Hyllie Play. C.F. Møller

Hyllie Play

Hyllie Play er et trekantet kontorbygg på 14.500 kvm i Hyllie. Det nye kontoret bidrar med spennende miljøer, kreative møteplasser og grønne rom for hele bydelen.
 Hyllie Play. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Fakta

Byggherre

Wästbygg

Adresse

Malmö, Sverige

Omfang

15 660 m²

År

2021-

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 1. premie i konkurranse. 2021

Hyllie er en bydel i byområdet Väster i Malmö og er Malmös største utbyggingsområde. Det nye nabolaget samarbeider med sitt nærmiljø og fokuserer på trivsel, helse og kreative møter i bærekraftige rammer. Prosjektet består av rause rom for coworking, treningsrom med flerbrukshall, restaurant og kafé, idretts- og aktivitetspark, nabolagskino, renseri, sykkelverksted, bydyrking med mer.

På sørspissen av blokken er det en vertikal frodig park som gir prosjektet en unik karakter. Parken er tilgjengelig for alle og det er rom for rekreasjon og utearbeid samtidig som det er et spennende utsiktspunkt.

Nytt landemerke og fokus på bærekraft

Byggets prismatiske geometri og trinnvise skalaforskyvning gir en arkitektur med en identitetsskapende silhuett fra omgivelsene og samtidig romlige kvaliteter for nærmiljøet. Det er et landemerke med et tydelig arkitektonisk konsept som er synlig på avstand. Byggevolumet består av flere like store trekanter som skaper et variert og grønt miljø med terrasser som går ned mot boligkvarteret. Samtidig gir volumene gode forhold for dagslys og skaper støyskjerming for takterrassene.

Konstruksjonen er bygget som en hybrid hvor massivtre og grønn betong har vært prioritert, samt resirkulerte materialer i fasader, overflatesjikt i interiøret og til landskapsdesign. Integrert landskapsdesign er en sentral del av det arkitektoniske konseptet og sikrer et robust nabolag med positive økosystemtjenester. Bygget er sertifisert etter Breeam Excellent, Well Platinum, NollCO2 og Klimatsmart byggeplass Guld (Wästbyggs egen sertifisering). Prosjektet er også en del av Miljøprogrammet Hyllie og Klimatsmarta Hyllie, samt et engasjement i henhold til C.F. Møller Arkitekters medlemskap i LFM30.

Les mer
Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.