Alviks tårn. C.F. Møller. Photo: Robin Hayes

Alviks tårn

Alviks Tårn er et skulpturelt boligkompleks beliggende ved havnefronten i Bromma, kendt som en haveby i Stockholmsområdet, med nærhed til søen Mälaren og flere naturreservater.
 Alviks tårn. C.F. Møller. Photo: Mikael Olsson
Fakta

Bygherre

PEAB Sverige AB

Adresse

Stockholm, Sverige

Omfang

32.500 m²

År

2008-2015

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2008

Ingeniør

Sweco

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • Årets Betonarkitekt. 2016
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2008

Grunden danner overgang mellem by og landskab, hvad arkitekturen er inspireret af: Byggeriet med 151 lejligheder - en vinklet blok på ni etager samt et landmark på 18 etager delt i to - henter sin ydre form og sine linjer i fjeldets struktur og stejlhed langs Mälarens kant.

Layoutet giver hver bolig generøse mængder af dagslys og udsigt. Samtidig efterlader løsningen friarealer, der er udnyttet til torve og pladser. Med restauranter og butikker i stueetagen, en stor og frodig gårdhave og en central offentlig plads orienteret mod byen, forbedrer byggeriet bymiljøet for alle beboere i området.

Tårnet huser de større lejligheder, med udsyn i flere retninger og rummelige terrasser, mens den lavere del (som står færdigt medio 2015) huser to-plans boliger med balkoner og tagterrasser. De skulpturelle former og præfabrikerede hvide polerede terrazzo facader giver byggeriet et lyst og interessant udseende, som varierer fra de mange forskellige sigtelinjer fra den omgivende by.

Læs mere

Flere projekter | Højhuse/Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.