Geysir - Kv Hekla. C.F. Møller. Photo: TMRW.SE

Geysir - Kv Hekla

Geysir er et nyt og moderne beboelsestårn i Kista, nord for Stockholm, der med sin centrale placering samtidig skal fungere som byens nye mødeplads.
 Geysir - Kv Hekla. C.F. Møller. Photo: TMRW.SE
Fakta

Bygherre

Aros Bostad Vasakronan

Adresse

Stockholm, Sverige

Omfang

15.000 m² (13.000 m² boliger og 2.000 m² erhverv)

År

2017-

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2017

Ingeniør

Sweco Systems AB

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2017

Geysir bliver både i udtryk og indhold en markant bygning, der kommer til at samle Kistas beboere og forskellige bydele.

Tårnets to nederste etager udgør en Food Court, hvor områdets beboere kan mødes. Her findes både deli, café og restaurant med mulighed for udeservering i den tilstødende grønne gårdhave. I gårdhaven bliver der desuden mulighed for, at beboere og restauratører kan dyrke deres egne afgrøder. Et lavt hegn deler gårdhaven mellem en offentlig del og en del kun for tårnets beboere. Det giver beboerne en følelse af privathed samtidig med, at den visuelle kontakt bevares.

Tårnet sætter rammerne for en moderne beboelse, der kombinerer det urbane, i form af en livlig stueetage, med grønne omgivelser og muligheden for dyrkning af egne afgrøder. På taget findes en fælles grøn tagterrasse, mens flere af lejlighederne har egen altan og panoramakig over Stockholm. Lejlighederne veksler i størrelse, hvilket giver en mangfoldig beboersammensætning.

Tårnets er opdelt i to volumener, der forskyder sig i forhold til hinanden. Det giver bygningen en genkendelig silhuet og sikrer læ på den grønne tagterrasse. Facadens enkle materialevalg i form af terrazzo og tombak giver desuden bygningen en elegant karakter.

Læs mere

Flere projekter | Højhuse/Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.