Residential Tower Neuländer Quarree. C.F. Møller

Residential Tower Neuländer Quarree

Beboelsestårnet er et lyst og eksklusivt boligbyggeri i høj kvalitet. Det har en fremtrædende arkitektur, der afspejler den maritime atmosfære og med sin silhuet forekommer både kubisk og afmålt, men alligevel levende på samme tid.
 Residential Tower Neuländer Quarree. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

CG Gruppe AG

Adresse

Hamburg-Harburg, Tyskland

Omfang

16.400 m²

År

2018-2019

Bygherrerådgiver

D&K drost consult GmbH

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Krebs+Kiefer Ingenieure (acoustics)

Præmiering
Præmiering
  • 2. Præmie i international konkurrence

Beboelsestårnet er beliggende i havneområdet Harburg i Hamborg. Tårnet fremstår med sin fremtrædende arkitektur som en naturlig forlængelse af den tidligere industrihavn og afspejler den særlige placering med sin blanding af et fartøj fra en svunden tid og et fantasifuldt stillads. Bygningens silhuet fremstår kubisk og afmålt, men samtidig levende og står som et markant landemærke i sammenhæng med de andre tårne og siloer i lokalområdet. Den rytmiske indramning med de fortløbende balkoner bag en række hvide understøtninger som danner en kolossalorden, giver facaden et raffineret, vertikalt udtryk og reducerer det store beboelsestårn til en bygning af menneskelige dimensioner. Disse udendørs rum er tegnet som en udvidelse af boligerne med deres brystninger i glas, der beskytter mod både vejr og vind og alligevel sikrer maksimal visuel kontakt.

Bygningen rummer i alt 190 lejligheder med to, tre eller fire værelser. Alle lejlighederne er attraktive og funktionelle med en god rumhøjde på 2,80 m, hvilket giver en generøs rumlighed, samtidigt med at det sikrer hver eneste lejlighed et unikt udsyn ud over byen og havnen. Elementer i terrazzobeton og lys norsk granit kombineret med vinduesrammer i bronze giver bygningen et tidløst, solidt og eksklusivt udseende. Ved foden af tårnet er en arkade, der med sit gennemsigtige design afspejler vandoverfladen. Sammen med indgangsområdet er caféen og andre udlejningslokaler med til at sikre byliv og aktivitet i stueetagen.

Læs mere

Flere projekter | Højhuse/Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.