Boligtårn Antwerpen. C.F. Møller. Photo: SNfoto

Boligtårn Antwerpen

I Antwerpens Nieuw-Zuid-område, tæt ved floden Schelde, opføres et 24-etagers boligtårn, der redefinerer højhusboligen som et socialt, vertikalt fællesskab.
 Boligtårn Antwerpen. C.F. Møller. Photo: SNfoto
Fakta

Bygherre

Nieuw Zuid - Triple Living

Adresse

Antwerpen, Belgium

Omfang

15.000 m²: 135 boliger (11.500 m²), 900 m² kontorter, 550 m² detailhandel, 150 m² fællesarealer + 3.850 m² private terrasser og balkoner, 430 m² fælles tagterrasse, 850 m² have og 5.500 m² p-kælder

År

2014-2020

Konkurrence

1. præmie i international konkurrence. 2014

Bygherrerådgiver

Triple Living nv

Entreprenør

BAM Interbuild

Ingeniør

ABT België nv, CES nv, Venac bvba

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Brut Architecture and Urban Design

Landskab

C.F. Møller Architects i samarbejde med Brut Architecture and Urban Design

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i international konkurrence. 2014

I det klassiske højhusbyggeri er det ofte en udfordring for fællesskabsfølelsen, at man kun møder sine naboer i elevatoren eller forhallen. Målet med tårnet er, at bryde med de traditionelle højhustendenser, der isolerer beboerne. Gennem en bred vifte af arkitektoniske greb, skabes der et bæredygtigt, kollektivt orienteret samfund. Boligtårnet er præget af mangfoldighed, hvor sociale møder muliggøres uden at sætte privatlivet over styr.

Tårnet rummer mange forskellige boligtyper til en varieret beboersammensætning, lige fra små delelejligheder, egnet til studerende, til større familieboliger og live-work-typer. Ud over boliger, rummer tårnet også butikker, kontorarealer og fællesfaciliteter.

Et grid underopdeler tårnets facade i mindre enheder. Enhederne består af fem lejligheders private terrasser, der er forskudt i forhold til hinanden, så der på tværs af etagerne skabes en oplevelse af et intimt naboskab, hvor der både er plads til privatliv og socialt fællesskab. Der er skabt 4000 m² ekstra areal i form af terrasser, vinterhaver og tagterrasser, der tilføjer boligerne ekstra kvalitet, og samtidig er med til at formidle tårnets fremtræden fra den store urbane skala til den menneskelige skala.

De fælles faciliteter for hele tårnet omfatter cykelværksted og fællesspisning i stueplan, samt et fællesområde med taglandskab på 5. sal, som deles af alle beboere.

Læs mere

Flere projekter | Højhuse/Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.