Mountbatten House. C.F. Møller. Photo: Cityscape

Mountbatten House

Mountbatten House, en kontorsbyggnad och ett landmärke från 1970-talet, transformeras till förstklassiga bostäder och publika funktioner och bidrar till att återbilda Chathams centrum.
 Mountbatten House. C.F. Møller. Photo: Cityscape
Fakta

Uppdragsgivare

Medway Development Company

Adress

Chatham, UK

Omfattning

18600 m²

År

2019-2021

Ingenjör

BDP - Structural Engineers;
MLM – MEP Building Services, Sustainability, Fire Safety Consultants.
dha – Transport Engineers

Arkitekt

C.F. Møller Architects and Lyall, Bills & Young Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andra samarbetspartners

dha – Planning Consultant;
Heritage Collective

Mountbatten House är ett tolv våningar högt före detta bankkontor byggt med en innovativ Prefab-betongteknik ovanför en krenelerad tegelsockel. Projektet kombinerar fyra designinitiativ: renoveringen av Mountbatten House, utformningen av en ny utbyggnad, tillfälliga förbättringar av en gammal busstations fasad och skapandet av en nytt offentligt rum.

Utöver att skapa ett förstklassigt boende kommer projektet också att erbjuda publika bekvämligheter på det renoverade taket och på marknivå med restauranger, popup-butiker, kaféer och utrymme för marknadsstånd och uteserveringar. En mängd olika bostadstyper kommer att tillhandahållas, varav flera genomgångslägenheter och lägenheter med fönster i två väderstreck som får tillgång till ljus både från öst och väst från fasadens stora fönster. Alla bostäder är försedda med privata bekvämligheter i form av generöst tilltagna inskjutna balkonger.

Viktiga strategiska vyer styr den nya byggnadens höjd och form. Kaskadformade takterrasser på en tolv våningar hög tillbyggnad sluttar dramatiskt ner mot ett böjt avslut ovanför en djup kolonnad av rött tegel. Konstruktionen skapar starka visuella kopplingar till en historisk teater eller ett 1700-talsfort i en sluttning.

Fantastiska utsikter och adaptiv återanvändning

En ny välvd takkonstruktion på Mountbatten House kommer att transformera och skapa liv i byggnadens platta taklinje och tillhandahålla publika bekvämligheter i form av ett evenemangsutrymme med dubbel höjd som erbjuder enastående utsikt över stadens centrum, historiska landmärken och långa vyer över floden Medway. De långa ramperna till en nedlagd busstation kommer att tas bort, vilket gör det möjligt för en förbättrad offentlig sfär att svepa in över det nya torget som är utformat för att fungera som en gårdsplan till teatern och som en tröskel till köpcentret. Aktiva kommersiella butiksfasader kommer att skapa nya möjligheter för stadskärnans kommersiella, sociala och kulturella dynamik.

I stället för att riva en överflödig byggnad och alstra massa avfallsmaterial gör den adaptiva återanvändningen av byggnadskonstruktionen, beklädnaden och den förkroppsligade energin samt den innovativa återanvändningen av dess inre utrymmen och tillhandahållandet av en mängd nya externa funktioner det möjligt att återanvända byggnaden för att tillgodose framtida behov.

Läs mera

Fler projekt | Bostäder

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.