4. Maj Kollegiet, Aarhus. C.F. Møller

4. Maj Kollegiet, Aarhus

I årene efter 2. Verdenskrig opførtes ni 4. Maj kollegier i Danmark til minde om frihedskampen. Som levende monumenter skulle de minde fremtidens unge om modstandskampens værdier og samtidig støtte deres uddannelse.
 4. Maj Kollegiet, Aarhus. C.F. Møller. Photo: Thomas og Poul Pedersen
Fakta

Bygherre

Frihedsfonden

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

55 værelser

År

1948-1949, 2002 - 2005: renovering/ombygning, 2013 - 2014

Ingeniør

TRI-CONSULT

Arkitekt

C.F. Møller Architects

4. Maj Kollegiet i Aarhus er tegnet af C.F. Møller, som også står bag de nærmeste naboer i kvarteret langs Fuglesangs Allé: Handelshøjskolen, Tandlægekollegiet, Musikkonservatoriet og Møllevangskirken. Alle bygningerne i kvarteret har samme gennemførte arkitektur og en homogen brug af tegl på facader og tage - ligesom Aarhus Universitet, der ligger i gåafstand derfra.

4. Maj Kollegiet i Aarhus huser i dag 52 værelser og 4 køkken- og bademiljøer. Kollegiet er opført i 1949 i et tidligere kolonihavekvarter, og en del af bevoksningen er bibeholdt, så omgivelserne er grønne og rolige. Bygningens fire lave længer danner en lukket gårdhave, hvori en fællessal stikker diskret ud. Længerne er ikke snorlige, men ligger let forskudt i små blokke. Facaden i rødbrun-gullige tegl og det røde saddeltag med svedne tagsten kun brudt af de kvadratiske hvide vinduer vidner om en gennemført materialebrug.

I 2005 renoverede C.F. Møller alle tagflader, udskiftede udvendige døre og vinduer og omlagde hele haveanlægget; og 2013/14 blev alt udvendig murværk samt haveanlæg renoveret og alle køkkenmiljøer med tilstødende toilet og badefaciliteter samt fællesområder ombygget.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.