CeresByen, Bryggerhaven. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

CeresByen, Bryggerhaven

Boliger til studerende og unge familier som en del af CeresByen, en ny bydel i Aarhus på Ceres-bryggeriets tidligere grund.
 CeresByen, Bryggerhaven. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Bygherre

A. Enggaard

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

15.400 m², 230 boliger

År

2014-

Bygherrerådgiver

Rambøll

Entreprenør

A. Enggaard

Ingeniør

Ingeniørfirmaet Viggo Madsen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

C.F. Møller stod i 2008 bag masterplanen for CeresByen, der transformerer den gamle bryggerigrund i det centrale Aarhus til en ny, levende bydel og hjem for ca. 1.000 mennesker - samt studiested for ca. 5.000 studerende på VIA University College. Projektet her omfatter en ny boligkarré med 230 boliger i det ene hjørne af CeresByen.

Med sin opbygning i mindre, delevenlige lejligheder med to-tre rum samt ét-værelses studios henvender boligerne sig især til byens unge og studerende samt den unge familie.

Boligblokkene opføres i muværk med partier af træ ind mod gården og opføres forskudt, så det samlede byggeri fremstår med et varieret facadebillede. Hjertet af byggeriet er et grønt gårdrum, der rummer et blødt og bakket græslandskab. Tanken har her været at tilføre bylivet et strejf af landlig idyl med opholdsarealer indimellem gårdrummets små bakker og niveauforskelle. Til gårdrummet er er fri adgang gennem små passager imellem bygningerne samt fra Ceres Allé, hvor en bue markerer indgangen til gårdkomplekset. Alle lejligheder i byggeriet får adgang til egen altan.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.