Munkemøllen. C.F. Møller

Munkemøllen

Munkemøllen er en ny boligbebyggelse i hjertet af Odense på en af byens mest attraktive grunde, i forlængelse af Filosofgangen, hvor Klosterbakken slår en bue langs H.C. Andersens Have (Eventyrhaven). Haven er et af byens populære, grønne rum og med direkte kontakt med Odense domkirke, rådhuset og Flakhaven; Odenses centrale bytorv.
 Munkemøllen. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Arkitektgruppen

Adresse

Odense, Danmark

Omfang

4.000 m², 30 lejligheder

År

2014-2016

Entreprenør

Arkitektgruppen

Ingeniør

Henry Jensen

Arkitekt

C.F. Møller Architects, Projektering: Creo

Munkemøllen lejligheder spænder over 10 forskellige typer i størrelsen 94 til 271 m² og er skabt med stor variation i indretningen; flere i to plan og alle med adgang til gode uderum. De øverste lejligheder har store tagterrasser med fantastisk udsigt, og alle boligerne er i særklasse rummelige, med generøst dimensionerede værelser og opholdsrum.

Bebyggelsen tager afsæt i stedets eksisterende formsprog med brobyggende arkitektoniske motiver. Den arkitektoniske idé er inspireret af typologien ”kloster” og fortolker de arkitektoniske motiver, der allerede findes på stedet. Bebyggelsen er formet som en enklave af murede huse, der omslutter en fælles indre gård, som åbner op mod syd. Husene er udadvendte, med god kontakt til både domkirken, åen og H.C. Andersens Have.

Klosterbakkens historie kan dateres tilbage til ca. 1874, hvor Munke Mølles Klædefabrik blev etableret på grunden, der dengang lå som en øde ø i Odense Å. I dag løber åen langs Klosterbakken og er med til at sætte sit præg på de naturskønne omgivelser. Projektet revitaliserer byen ved at ændre grunden, som i dag anvendes som parkeringsplads, fra et visuelt uinteressant areal til et attraktivt nyt bymiljø. Bebyggelsen tager hensyn til den unikke lokalitet ved at skabe en rød tråd imellem det nye og det historiske miljø, og opføres i røde tegl, som også er det dominerende facademateriale i de omkringliggende bebyggelser.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.