Dannevirkestræde. C.F. Møller. Photo: KUBEN

Dannevirkestræde

Bebyggelsen med i alt 20 boliger ligger i det centrale Haderslev, hvor munkeordenen Sortebrødrene i sin tid holdt til - deraf gadenavnet Klosteret.
 Dannevirkestræde. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod
Fakta

Bygherre

Kuben Byg

Adresse

Haderslev, Danmark

Omfang

3.000 m²

År

2002-2007

Entreprenør

Dansk Boligbyg

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Grunden skråner mod syd direkte ned til Møllestrømmen og giver således ideelle muligheder for gode boligvilkår og en direkte og smuk kontakt til både byen og vandet. Bebyggelsen er udformet som en bymæssig bebyggelse, der svarer til strukturen i Haderslev bys centrum: En tæt by med små pladser og intime og levende byrum. Bygningerne er på henholdsvis to og tre etager. Husene følger terrænets fald, og de enkelte bygninger drejer sig gradvist i forhold til hinanden, så udsigten over Møllestrømmen kan opleves overalt.

Bebyggelsen danner to byrumsforløb, der skaber forbindelser mellem byen og vandet. Det ene er en offentlig sti, der løber fra gaden ned langs bebyggelsens østside, og som udnytter områdets kvaliteter - de gamle mure og smukke træer. Det andet forløb går fra klosterbebyggelsens port, Dannevirke-porten, gennem de indre gårdrum og afsluttes ved bebyggelsens bro ved Møllestrømmen.

Boligernes formsprog er enkelt, ligefremt og lyst og danner et naturligt, moderne arkitektonisk element i Haderslev.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.