Valand Blok 5. C.F. Møller

Valand Blok 5

Valand Blok 5 er et nyt moderne boligområde i Kungsbacka, Sverige, med lejligheder og rækkehuse. Blok 5 er designet med fokus på innovativt og bæredygtigt byggeri med synergier mellem individer, boligen, kvarteret og bylivet.
 Valand Blok 5. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Aranäs AB

Adresse

Kungsbacka

Omfang

9000 m²

År

2021

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Valand Blok 5 er et boligkvarter i byen, der danner rammen om cirkulær og bæredygtig arkitektur, som bidrager positivt til klimamålene og fremmer sundhed og velvære. Visionen er at skabe en stærk følelse af naboskab med værdiskabende synergier mellem det private og det offentlige samt indendørs og udendørs. Generøse og glasinddækkede rum over hjørnerne langs Valands Promenade og klart artikulerede boligindgange langs tværgaderne bidrager til bylivet. Træ og bæredygtige materialer i både struktur og facade definerer kvarterets karakter. Urbane træfacader kombineret med genbrugte mursten giver blokken et unikt og moderne udseende.

Blokkens design optimerer rammerne for, at beboerne har nem adgang til fælles faciliteter og faciliteter. Den fælles gårdhave og de tre tagterrasser er tilgængelige fra alle trappeopgange og er designet til at skabe synergi mellem individ, fællesskab, kvarter og byliv. Ved at skabe fælles rum i tilknytning til tagterrasserne skabes der betingelser for at arbejde hjemme, mødes med naboer eller arrangere en fest.

En bæredygtig oase i byen

Den halvprivate boliggård er designet med en vision om at prioritere fællesskabsfunktioner frem for private funktioner og skabe en frodig gårdhave, der bringer naturen helt tæt på døren. Vegetation på garagens bjælker skaber betingelser for et rigt og varieret planteliv, store træer, rejsevenlige økosystemtjenester og bæredygtig regnvandshåndtering.

En udstillingshave i showroom-stil kaldet "Green Villa", der støder op til gården, er et sted, hvor kunderne kan se og bestille planter til haver og altaner. Gården er en del af butikkens udstillingsområde og får derfor en skiftende indretning i form af stole, krukker og planter, hvilket gavner både butikken og beboernes have. I forlængelse heraf opfordres beboerne også til at dyrke planter og sætte dem i haven. Den ornamentale, vildtvoksende og foranderlige gårdsplads suppleres af store søjler til klatreplanter, hvilket skaber en følelse af en grøn oase i byen.

Alle materialer, der er anvendt i gårdens design, er udelukkende fremstillet af genbrugsmaterialer. Forskellige typer brolægningssten sorteres og anvendes derefter som belægningssten. Materialerne veksler og danner til sidst et patchwork af forskellige materialer.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.