Havneholmen. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Havneholmen

Havneholmen i Aarhus omfatter i alt 400 boliger på et af byens mest attraktive byggefelter ved havnen. Projektet kombinerer byudvikling, fokus på mikroklima og ønsket om at skabe et mangfoldigt liv ved vandet.
 Havneholmen. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Bygherre

Pensam og TopDanmark

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

38.000 m² boliger, 14.500 m² parkeringskælder

År

2012-2017

Bygherrerådgiver

NIRAS

Entreprenør

NCC Construction

Ingeniør

COWI

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i konkurrence. 2012

Havneholmen ligger i første række ud til Aarhus Bugt og består af en serie høje, slanke bygninger med karakteristiske stålbjælker i toppen som reference til klassiske kanalhuse med udvendige hejseværker.

Byggeriet er en vigtig del af at skabe en attraktiv ny bydel ved havnen - omgivet af vand og i tæt kontakt med rekreative arealer og lystbådehavn.

Ved at blande mindre lejligheder på to værelser, tre værelser og store familieboliger på fem værelser har ønsket været at sikre Havneholmen en mangfoldig beboersammensætning, alle med udsigten og adgang til vandet. 140 af boligerne er desuden målrettet seniorer. Projektet har fokus på det sunde indeklima, med generøse mængder af dagslys fra gennemlyste stuer, ventilation med varmegenvinding og egen altan til samtlige boliger.

Havneholmens fælles gårdrum i hjertet af bebyggelsen tilbyder læ og ro med pladser til ophold og grøn beplantning med et fælles strandeng-tema, fx tuegræs, prydgræs og elefantgræs.

Over de kommende år bliver Havneholmen nærmeste nabo til Generationernes Hus, der med ældreboliger, plejeboliger og dagtilbud samler ældre, børn og unge under samme tag - og understreger ønsket om en mangfoldig ny bydel. Planlægningen sikrer desuden et bilfrit miljø til fodgængere og cyklister med nedkørsel til underjordisk p-kælder ved ankomsten til området.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.