V-husene. C.F. Møller. Photo: Jacob Due

V-husene

V-husene er et unikt tvillingebyggeri placeret på havnefronten i Aalborg, der rummer boliger i alle størrelser og som med sin unikke v-form sikrer alle bygningens boliger lys og en fænomenal udsigt.
 V-husene. C.F. Møller. Photo: Dimension Design
Fakta

Bygherre

A. Enggaard

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

14.000 m²

År

2017-2020

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Byggeriet V-husene i Østre havn i Aalborg, tager afsæt i havnens industrielle historie og er med sine rå facader og store skala inspireret af områdets industribyggeri. Tvillingehusene fremstår unikke på havnefronten med sin V-formede figur. V-formen på husene resulterer i et stort åbent areal i midten, som åbner byggeriet op mod fjorden.

V-husene rummer lejligheder på 28-265 m² og planløsningerne giver optimal udsigt fra opholdsrummet og godt lysindfald til alle boliger. De varierende størrelser på boligerne henvender sig både til unge og til familier, og er med til at skabe en mangfoldig beboersammensætning.

Byggeriets unikke design kommer også til udtryk igennem en gradvis nedtrapning af etagerne. Nedtrapningen sker fra øverste 14. etage til 4. etage, skaber en blanding af private og fælles tagterrasser. De store grønne tagterrasser bløder det industrielle udtryk op, samtidig med at de tilføjer lys og udeliv, som styrker de sociale værdier og skaber en levende bebyggelse.

Fra 1. til 14. sal opføres 86 ejerlejligheder i hver af husene, mens basen udgør en åben og offentlig stueetage med erhvervslejemål og servicefaciliteter. Visuelt adskiller stueetagens sig fra resten af bebyggelsen med sin facade af robuste mørke materialer. Resten af byggeriet er beklædt med aluminiumsplader, som er forarbejdet på forskellig vis for at skabe et råt og levende facade-udtryk. Både de skiftende facadeteksturer og bygningernes højde tager afsæt i områdets historie. Bebyggelsen strækker sig fra den nye Stjerneplads og ned til første parket ved Limfjorden.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.