Karré 1 Odense. C.F. Møller. Photo: Thomas Mølvig

Karré 1 Odense

To boligprojekter er undervejs på byggefeltet Karré 1 nær banegården og Kongens have i Odense. Tegnestuen har lagt sidste hånd på det ene af projekterne - et 12 etager højt bolighøjhus med 58 lejligheder til en bred skare af beboere.
 Karré 1 Odense. C.F. Møller. Photo: Thomas Mølvig
Fakta

Bygherre

OPUS (Odense Projektudviklingsselskab A/S)

Adresse

Odense, Danmark

Omfang

6.500 m²

År

2014-2016

Entreprenør

5E Byg

Ingeniør

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Den arkitektoniske indsats har sigtet mod boliger med et stærkt indfald af dagslys og på at skabe en varieret og levende bygningsfacade med fremskudte og tilbagetrukne vinduespartier, altaner med forskelligartet beklædning og ikke mindst bygningens kendemærke: Et kobberbeklædt tårn, der arkitektonisk bygger bro til ældre bygninger i nærheden.

Højhuset opføres i gul tegl og skyder op i to dele med henholdsvis 12 etager og 6 etager, som aftrapper mod syd. Alle 58 lejligheder har altan mod vest. Udover den herlighedsværdi, altanerne udgør for de enkelte beboerne, spiller altanerne også en vigtig rolle i at skabe et levende facadebillede, beklædt med skiftevist glas og perforeret stål. Øverst på den lave bygningsdel er der planlagt penthouselejligheder med udsigt over byen.

Det kobberbelagte tårn er integreret i bygningens ene hjørne, og tanken har været at understrege højhusets sammenhæng med stedets eksisterende arkitektur.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.