Mariendalsvej. C.F. Møller. Photo: Mads Frederik

Mariendalsvej

På en tidligere industrigrund på Frederiksberg opføres nye studie- og seniorboliger, der sammen med et nyt offentligt byrum, skal give Nordre Fasanvej-Kvarteret et socialt, økonomisk og miljømæssigt løft.
 Mariendalsvej. C.F. Møller. Photo: Mads Frederik
Fakta

Bygherre

Base Camp

Adresse

Frederiksberg, Danmark

Omfang

9.700 m², 175 ungdomsboliger og 50 seniorboliger

År

2014-2019

Bygherrerådgiver

Runesten Rådgivning Byr Gruppen ApS

Entreprenør

Adserballe & Knudsen A/S

Ingeniør

MOE

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Med et nyt offentligt byrum og en passage gennem kvarteret for gående og cyklister er målet bl.a. at øge beboernes lyst til at bevæge sig i området.

Området er et roligt hverdagskvarter med klassiske murstenskarreer, villaer, erhverv og et almennyttige boligområde Stjernen.

Projektet omfatter 175 nye studieboliger og 50 seniorboliger fordelt på to bygninger. De to bygninger, henholdsvis et ”vinkel” og et ”T”, føjer sig ind i den eksisterende karréstruktur med tegl, men med sin egen arkitektoniske profil præget af spring og forskydninger i facaden og en tilbagetrukket stueetage med mønstermurværk i stil med klassisk Frederiksberg-bebyggelse.

Fra gaden skaber en markant åbning imellem bygningerne en forbindelse ind til det indesluttede almene boligområde Stjernen, hvor man på vejen møder en ny offentlig plads. Pladsen er et samlingssted for hele området og for oplevelser og byliv, der skal give områdets beboere bedre muligheder for at tage en pause, nyde solen og det gode hverdagsliv. Ved at knytte byrummet an til Stjernens grønne udearealer med legepladser, grillpladser, boldbure mv, etableres en ny sammenhæng i kvarteret for både gående og cyklister.

Med seniorboligerne opføres der ikke egentlige ældreboliger, men boliger forsynet med elevator, altan og tagterrasse og indrettet på en måde, så de nemt kan tilpasses de behov, der opstår med alderen.

Studieboligerne etableres som fælles enheder med 4-5 værelser omkring et fælles køkken og opholdsareal.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.