Futura, Södra Brunnshög. C.F. Møller. Photo: Peter Sikker Rasmussen

Futura, Södra Brunnshög

Boligkvarteret Futura, i Lunds nye bydel Södra Brunnshög, skal med udgangspunkt i langsigtet bæredygtighed, og kvalitet gennem bevidst anvendelse af bæredygtige naturmaterialer, være med til at skabe Lunds grønneste bydel.
 Futura, Södra Brunnshög. C.F. Møller. Photo: Peter Sikker Rasmussen
Fakta

Bygherre

Slättö Projektutveckling

Adresse

Lund, Sverige

Omfang

5.600 m², 51 boliger

År

2018-2020

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Boligkomplekset rummer 51 almennyttige lejligheder med tagterrasser, altaner og udepladser. Fra torvet er der er direkte adgang til andelsforeningens cykelparkering og cykelværksted. Stueplanen indeholder lokaler og en café på hjørnet af torvet tæt ved den nye sporvognsstation. Facaderne er udarbejdet med beskedne, lyse og mørke nuancer, der skaber kontrast og giver bygningerne et udtryk af variation takket være smagfuld anvendelse af gedigne facadematerialer som blødstrøgne mursten, træ og store glaspartier.

Lunds grønneste bydel

Gården mellem blokkene er grøn med plads til større fælles spise- og legeplads. Den fælles tagterrasse står som et udråbstegn med et drivhus, hvor man kan koble af og nyde udsigten ud over Brunnshög og bykernen. Futura bidrager til byens vision om, at Södra Brunnshög skal blive Lunds grønneste, urbane bydel med op til flere parker, grønne områder og vegetation.

Den nye bydel Södra Brunnshög vokser frem med boliger, servicefunktioner og arbejdspladser til næsten 40.000 personer. En af udfordringerne i dette projekt har været, at bydelen skal være et inspirerende pilotområde for bæredygtig udvikling og afvekslende arkitektur med integration af grønne områder som nøgleord. Byhaver i forskellige udformninger sætter deres præg på området og øger biodiversiteten, og biomassen har en gavnlig effekt for miljøet.

Södra Brunnshög er den første store udbygningsetape i den nye bydel og omfatter ca. 700 boliger fordelt på lejeboliger, andelsboliger og rækkehuse.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.