City Dox Brussels. C.F. Møller

City Dox Brussels

Beliggenheden langs en kanal sikrer hver eneste lejlighed i boligkomplekset City Dox en pragtfuld udsigt. I de grønne haver mellem bygningerne mødes natur og by og giver grobund for lokal biodiversitet.
 City Dox Brussels. C.F. Møller
Fakta

Adresse

Brussels, Belgium

Omfang

60.000 m², 460 1-, 2-, 3-værelses lejligheder, studios, fællesområder, erhvev & detail og landscape

År

2019, konkurrence

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med BRUT

Præmiering
Præmiering
  • 2. præmie i arkitektkonkurrence. 2019

City Dox er et nyt lejlighedsprojekt i Anderlecht, en kommune i Bruxelles, Belgien. Projektet er beliggende i et frodigt naturområde langs kanalen Digne du Canal. Projektet består af tre bygninger, som alle er placeret på en seks meter lang sokkel, der indeholder produktionsfaciliteter og detailbutikker. Den højeste bygning er på 14 etager og en af udfordringerne ved projektet har været at nedtone bygningernes visuelle fremtræden. For at få bygningerne til at fremstå mindre tårnagtige er de udstyret med en mørk, solid base som fundament, der rummer lokaler til produktionsfaciliteter og detailhandel. Oven over stueetagen varierer bygningerne i højden, og et lysgitter, som trækkes ud fra facaden, er med til at reducere bygningens fremtoning. Lysgitteret skaber desuden dybde og giver en fornemmelse af, at bygningen smelter sammen med himlen.

Et grønt centrum

Alle bygninger er forbundet med hinanden via det "grønne hjerte", en forhøjet have. Adgangen til parkeringshuset går gennem haven, hvilket sikrer, at haven vil blive brugt aktivt i løbet af dagen. Tagene på de høje bygninger er udstyret med solpaneler, og de nederste tage er grønne, hvilket føjer endnu et smukt element til udsigten fra lejlighederne ovenover. Desuden er bistader, regnvandsopsamling m.v. en integreret del af området, hvilket således tilfører lokalområdet biodiversitet.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.