Karnaphuset. C.F. Møller. Photo: ALFA Development

Karnaphuset

Karnaphuset er et boligkompleks bestående af 10 rækkehuse og 60 lejligheder, som indgår i bydelen Kajkanten ved Limhamns kajpromenade i Malmø.
 Karnaphuset. C.F. Møller. Photo: ALFA Development
Fakta

Bygherre

ALFA Development

Adresse

Malmö, Sverige

Omfang

7.000 m2

År

2020-2021

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Som navnet antyder, er Karnaphusets arkitektur kendetegnet ved karnapperne i glas. Det svenske boligkompleks’ navn Karnaphuset stammer fra Danmark som komplekset har udsigt til mod vest. Et unikt træk ved bydelen er facaderne i cedertræ, som er med til at give den et karismatisk særkende. Karnaphuset fremstår som et arkitektonisk vartegn, hvor materialer og æstetik går hånd i hånd med det maritime miljø i et bæredygtigt moderne udtryk. Vinduer og altaner er i en grøn farve, som afspejler stedets industrielle historie og er inspireret af grønirret kobber. Karnaphuset opføres i forskellige højder, der sammen med store vinduer sikrer masser af dagslys i boligerne og optimerer udsigtsforholdene – både over området med en fælles inddre gård og ikke mindst havet.

Skandinavisk design

Arkitekturen forener dansk design med svensk tradition. Store glaspariter og detaljer i høj kvalitet indrammer attraktive og velfungerende boligplaner med gennemtænkte løsninger. Derved får huset det bedste fra de to nordiske naboer med fokus på robusthed og holdbarhed samt store altaner, som kan overdækkes med glas. Det integrerede landskabsdesign omfatter en grøn gård, generøs vegetation langs forpladsen og sedumtage. I centrum af byggeriet mødes boligerne i en unik grøn oase. Centralt i gården mellem alt det grønne står en fælles havepavillon som et fint, skulpturelt element, opført i overensstemmelse med Karnaphusets arkitektoniske signatur. Pavillonen har store isolerede vinduer, som gør den anvendelig året rundt.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.