Ryesgade 60-64, renovering af facader. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

Ryesgade 60-64, renovering af facader

Større enkelhed samt minimum energiforbrug og vedligehold har været målet for renoveringen af facaderne på ejendommen fra 1964.
 Ryesgade 60-64, renovering af facader. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Nordea Ejendomsinvestering A/S (bygherre) Tryg A/S (ejer)

Adresse

København, Danmark

Omfang

32 boliger + tankstation, supermarked, administration og børnehave i forhuset. 60 klublejligheder + vuggestue i baghus

År

2006-2007 (1. etape), 2007-2008 (2. etape), 2009 (3. etape)

Entreprenør

JLG Entreprise A/S

Ingeniør

COWI A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Renoveringen, der ses mest markant på facaden mod Ryesgade, har omfattet følgende: nye lavenergi-vinduer og -døre i aluminium, bedre isolering af penthouse og taget samt en behandling af facaderne med selvrensende, pudset efterisolering, der alt sammen giver en dobbelt så god isolering som tidligere.

Hvor den oprindelige ejendoms facade ikke harmonerede Ryesgades øvrige facader, har den nyrenoverede ejendom fået et mere varieret udtryk med relief og skyggespil, og den har i dag en større sammenhæng med resten af området. Altaner og karnapper er med til at tegne den nye facade og kan aflæses som en fortolkning af de karakteristiske gesimsbånd, buer og andre facadedetaljer som er velkendte i det københavnske gadebillede. Ligeledes er de med til at genoprette facadelinjen. Altanerne tilfører desuden lejlighederne en ny, rumlig oplevelse.

Ved altangangene mod gården er ydervæggene udført, så den nye facade er bygget ind over alle vindues- og dørkarme. På den måde er varmetabet formindsket til næsten ingenting. På første etage, hvor en børnehave har adresse, er der også indsat et vandret vinduesbånd med fire glaskarnapper. Glasset har silketryk, så børnene sidder afskærmet, mens de nysgerrigt kan betragte gadelivet.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.