Maltgården. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Maltgården

Boligkarré beliggende i Aarhus' nye bykvarter, Ceres Byen, med klare relationer til byen og attraktive integrerede udendørsområder med mulighed for privatliv og fælleskaber.
 Maltgården. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Bygherre

Byggeselskab Olav de Linde

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

11.100 m²

År

2017-2022

Ingeniør

LB Consult

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2017

Bebyggelsen ligger centralt placeret tæt på Aarhus bymidte og er en skulpturel og moderne fortolkning af den klassiske karré. Boligkarréens højde nedtrappes fra nord til syd, for at møde de omkringliggende bygningshøjder. Det giver bygningen et karakteristisk udtryk og gør det muligt at udnytte tagfladen til både fælles og private taghaver, som gør at bygningen opleves levende og imødekommende med et tydeligt levet liv i boligerne. Nedtrapningen sikrer gode dagslysforhold og udsigt fra alle lejligheder samt lys i det indre gårdrum. Der etableres et urbant areal i gårdrummet. Boligkarréen rummer mange forskellige boligstørrelser med alt fra studievenlige lejligheder til familielejligheder og penthouselejligheder. Boligernes kvadratmeter er effektivt udnyttet og med en rationel plantegning.

Attraktive opholdsarealer

Alle lejligheder har adgang til uderum med mange forskellige tilbud af udendørs opholdsarealer, såsom gårdrum, altaner og fælles og private taghaver. Bebyggelsens gårdrum indrettes som fælles opholdsareal, mens der langs bebyggelsens gårdfacader er private terrasser for stueetagens lejligheder. Terrasserne skærmes med beplantning og hække, som skaber en gradueret overgang fra det fælles gårdrum til de private opholdsarealer. Facaden er i tegl og tager udgangspunkt i en grid-struktur, hvor vinduespartier og altaner er systematisk placeret. Etageskift er understreget af tegl, der er vendt om, som giver et skulpturelt udtrykt og understreger bygningens geometri. Bygningens base består af butiksarealer, som er med til at skabe liv omkring bebyggelsen.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.