Golden Mede, boliger, Waddesdon. C.F. Møller. Photo: Virtual Viewing

Golden Mede, boliger, Waddesdon

C.F. Møller har stået bag designet af to nye boligområder i den engelske landsby Waddesdon Village med ca. 2.000 indbyggere lidt over en times kørsel fra London.
 Golden Mede, boliger, Waddesdon. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Fakta

Bygherre

The Rothschild Foundation

Adresse

Waddesdon Village, UK

Omfang

11000 m², 75 enheder

År

2013-2020

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2013

Entreprenør

Allenbuild Ltd

Ingeniør

Projekteringsfase:
Cundall
Vectos
Gardiner & Theobald
Byggefase:
CAMBRIA

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Placebuilder Architects
Placebuilder Services
Planning Consultant: Montagu Evans
Arkæologi: Wessex Archaeology
Landmåler: Glanville
Miljø: Bernwood

Præmiering
Præmiering
  • MIPIM/AR Future Project Award, Hædrende omtale. 2019
  • S.ARCH - Conceptual Design Awards - Best Design in Category Residential Project. 2019
  • Shortlisted til Housing Design Award. 2016
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2013

Omdrejningspunktet i landsbyen er renæssanceslottet Waddesdon Manor, hvor den velhavende familie Rothschild har boet siden 1874; slottet huser i dag The Rothschild Foundation, der er en af Englands største og mest betydningsfulde velgørenhedsfonde. Fonden står også bag byudviklingen med de nye boligområder.

Hovedideen i projektet har været at skabe et centralt parkområde, der trækker naturen ind i hjertet af de nye bebyggelser, hvor også stier og grønne passager inviterer resten af byen til også at bruge parken.

Boligerne består hovedsageligt af rækkehuse i to etager, som er grupperet i mindre klynger - alle med front ud mod det grønne fællesareal. Boligernes karakteristiske, skrånende tage og markante kviste giver husene deres egen særlige identitet i byen, mens facadematerialer i form af tegl og lyst murværk og træ bygger bro til den traditionelle Waddesdon-bebyggelse.

Åbne haver og terrasser på husenes forside afspejler ønsket om at åbne op for de traditionelt mere lukkede engelske boliger. På bagsiden af hver bolig er det adgang til en privat terrasse (have der åbner ud til det centrale park område).

Som et særligt fokus er der lagt vægt på at holde biltrafikken til boligområdet på et absolut minimum med få adgangsveje og et fravær af gennemgående trafik.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.