Carlsberg Byen, Fristrup Hus. C.F. Møller. Photo: Tom Jersø

Carlsberg Byen, Fristrup Hus

I den nordlige del af den nye attraktive københavnerbydel, Carlsberg Byen, ligger en ny bebyggelse med en blanding af boliger, erhverv og kulturelle tilbud. Bebyggelsen nyfortolker københavnerkarren og refererer til bydelens smukke gamle bryggeribygninger samtidig med, at den skaber tidssvarende rammer om lyse og moderne boliger.
 Carlsberg Byen, Fristrup Hus. C.F. Møller. Photo: Tom Jersø
Fakta

Bygherre

Carlsberg Byen P/S

Adresse

København, Danmark

Omfang

33.000 m², ca 3.000 m² erhverv og ca 18.000 m² boliger, 12.000 m² parkeringskælder

År

2017-2021

Entreprenør

Arpe & Kjeldsholm

Ingeniør

NIRAS

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med MVRDV

Landskab

Opland

Byggeriet ligger ud mod Kammas Have og består af karreen Fristrup Hus og Tuxens Tårn, der bygges sammen omkring et frodigt gårdmiljø. Bebyggelsen indeholder 181 lejligheder i karré og tårn samt erhvervslejemål i tårnets base.

C.F. Møller Architects har været med til at udvikle lokalplanen for Carlsberg Byen og bebyggelsen fremstår i tråd med denne som et varieret volumen med tilbagetrækninger i facaden ud mod de tætte bygader og pladser. Dette skaber liv, rytme og relief i facaden med en rig variation af tagterrasser, altaner og byhaver i stueetagen.

Karreen er gennembrudt af porte og passager, som giver offentlige og uformelle ankomster til den grønne gårdhave og videre til Kammas Have. På denne måde syr Fristrup Hus og Tuxens tårn sig naturligt sammen med de omkringliggende pladser og gaderum. Øverst på karreen skyder to taghuse sig op med hver sit selvstændige og lette udtryk og bliver således en nyudvikling af københavnerkarreens hjørnemotiver, tårne og spir.

Både karré og tårn er udført i rødlige og mørke nuancer af tegl, som indskriver sig enkelt og klart i Carlsberg Byens materiale- og farvepalette. Bebyggelsen er opdelt i mindre byhuse med tydelige facadeskift, som skaber variation og bygger videre på Carlsberg Byens håndværkstradition med fine detaljer i mønstermurværk.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.