Boligområdet Havsbris. C.F. Møller

Boligområdet Havsbris

Havsbris er et nyt boligområde tæt på søen i den nye bydel Gävle Strand i Sverige. Det består af et byggeri med 130 lejligheder med fokus på et højt arkitektonisk design, bæredygtighed, naboskab og integreret landskabsdesign, der skaber et attraktivt boligmiljø.
 Boligområdet Havsbris. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

SHH Bostad

Adresse

Gävle, Sverige

Omfang

11.600 m²

År

2021

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Boligområder Havsbris er en vigtig brik i udviklingen af den nye bydel Gävle Strand, der skaber en harmonisk helhed ved at indgår i samspil med den omkringliggende by, havnen og den kulturarvsbeskyttede Magasinskvarteret.

Detaljeret facadedesign og strategisk placerede penthouses, terrasser og balkoner samt variation i farver og facadematerialer bryder byggeriet op i mindre komponenter, hvor hver volumne har sin egen identitet. Via indgangene til opgangene er der direkte adgang mellem gaden og gårdrummet, hvilket styrker forbindelsen mellem lejlighederne og gården. Stueetager byder på generøse rum og bidrager til at skabe et aktivt og levende kvarter, der knytter sig til havneområdets historie som et centralt handelssted.

På de bedste steder i byggeriet er der afsat plads til fælles tagterrasser, som bidrager til kvarterets identitet, hvor det sociale fællesskab er en prioritet. Terrasserne er en beskyttet oase mod vejret, hvor man kan nyde havudsigten og se ud over livet på kajen og havnen.

Stort fokus på bæredygtighed

En bæredygtig tilgang med flere miljømærker gennemsyrer hele byggeriets design. Bygningernes træ- og hybridramme er beklædt med træpaneler og suppleret med træbalkoner. På tagene anvendes sydvendte flader til solteknologi. Andre tagflader er dækket med sedum og på gavlene vokser klatreplanter. Der vil også være drivhuse og haveanlæg.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.