Kanalgaarden. C.F. Møller. Photo: PLACES

Kanalgaarden

Blandet bebyggelse, der samler generationer, boliger og erhverv i en bæredygtig karrébebyggelse, som både er tilpasset omgivelserne og har sit eget særkende.
 Kanalgaarden. C.F. Møller. Photo: PLACES
Fakta

Bygherre

ATP Ejendomme og fsb

Adresse

København

Omfang

17.300 m²

År

2021-2025

Entreprenør

V8 Construction

Ingeniør

Artelia

Arkitekt

C.F. Møller Architects og WERK

Landskab

C.F. Møller Architects og WERK

Visionen om at bringe forskellige livsformer sammen danner basis for udviklingen af Kanalgaarden, der er placeret på en mindre hjørnegrund og markerer indgangen til Arena Kvarteret i København med Arena Kvarterets Skole og Royal Arena som naboer. På trods af grundens begrænsede størrelse er det lykkedes at skabe et stort hus, der indeholder familieboliger, seniorboliger, singleboliger og almene og private studieboliger, erhverv samt dagligvarebutik og café. Samlet er Kanalgaarden indpasset i omgivelserne takket være varierede højder og detaljer i arkitekturen.

Bygningen er L-formet og har fire forskellige højder med 13 etager ud mod Ørestads Boulevard som det højeste, og trapper ned til fem etager mod Royal Arena. Alle fællesrum er placeret op mod hinanden og en fælles tagterrasse er vendt mod et fælles gårdmiljø. Det understøtter, at alle generationer mødes og blandes for at skabe sociale fællesskaber.

Holdbare materialer og fine detaljer

Kanalgaarden er bygget i gule og røde teglsten, der fremhæver en klassisk dansk byggetradition og matcher områdets byggerier samtidig med, at Kanalgaarden markerer sig som boligbyggeri i forhold til sine nærmeste naboer.

I ejendommens gårdrum er der grønne øer med beplantning, der indrammer indgangene og danner grønne oaser til ophold og samvær. Familieboligerne har egne altaner, mens ungdomsboligerne har fælles altaner, der styrker det sociale sammenhold blandt unge beboere.

Vinduerne har tilbagetrukne teglrammer i sin egen farve, som giver kant og karakter. Sammen med klassisk mønstermurværk i stueetagen bidrager det til, at byggeriet opleves som imødekommende og tilpasset omgivelserne. Alle uudnyttede tagflader er enten grønne eller med solceller. Byggeriet er certificeret DGNB Guld.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.