Allerød Kulturtorv. C.F. Møller

Allerød Kulturtorv

En levende bymidte med fokus på bæredygtighed og indeholder moderne boliger, foreningslokaler, hyggelige mødesteder og grønne områder og gå- og cykelstier, der forbinder byens skove.
 Allerød Kulturtorv. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

AkademikerPension

Adresse

Allerød

Omfang

9.864 m²

År

2022

Ingeniør

NIRAS

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

Urban Power

Andre samarbejdspartnere

Kuben Management

Allerød Kulturtorv omfavner byens historie og fokuserer på bæredygtighed, trivsel og grønne oaser, hvor arkitektur, materialer og klimavenlige løsninger er nøje udvalgt. Projektet omfatter tre ejendomme med omkring 100 lejligheder, en café, 800 m² offentlige lokaler og en P-kælder. Boligerne indeholder en blanding af størrelser og typer, for at understøtte at Allerød er en by for de mange. Det skaber både plads til unge, der leder efter en mindre, men veldisponeret lejlighed, familien der ønsker et bynært rækkehus og senioren, der vil bo tæt på både by, natur, kultur og offentlig transport. Til hver bolig er der knyttet et privat uderum i form af altan, tagterrasse eller have. Skift i facadematerialer og tilbagetrækning af tagetagerne samt anvendelsen af shedtage og nedtrapning tilpasser bygningerne til omgivelserne og referer til byens industrielle historie. For at styrke det sociale liv mellem bygningerne er de nye bygninger tæt forbundet med nye byrum.

Byens landskendte teater, Mungo Park, får en ny grøn forplads, som også fungerer som forplads til nye foreningslokaler på 800 m², der er beliggende i stueetagen i et af de nye byggerier. Derudover får byens bibliotek en ny forplads, omgivet af Bibliotekshusene, der også vil have en café med mulighed for udeservering.

Fokus på bæredygtighed

De nye bygninger vil opfylde frivillig CO₂-klasse-taksonomi compliance med en ambition om et lavt CO₂-aftryk og vil blive Svanemærket. Dette opnås blandt andet gennem brug af langtidsholdbare materialer og løsninger som gul tegl, som er karakteristisk for bymidten, suppleret med træ. Dette referer også til byens historiske tegl- og savværker og ikke mindst forarbejdningen af træ, som stadig er en del af byens virke og historie. Projektet inkluderer også biodiversitetsbede og regnvandsbede for at fremme biodiversitet og håndtere regnvand som bæredygtighedstiltag.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.