The Village Sthlm. C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen

The Village Sthlm

I hjertet af det kendte byudviklingsområde Hammarby Sjöstad i Stockholm har C.F. Møller tegnet et nyt boligkvarter med miljørigtige boliger og gårdrum til familier.
 The Village Sthlm. C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen
Fakta

Bygherre

Sjöstadsbo AB (Skanska + Areim)

Adresse

Hammarby Sjöstad, Stockholm, Sverige

Omfang

29.000 m², 366 lejligheder + 1250 m² børnehave

År

2013-2021

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Kjellander Sjöberg

Landskab

Andersson Jönsson Landskapsarkitekter

Hammarby Sjöstad ligger lige uden for Stockholm centrum. Området har i historiens løb har været præget af en livlig havne- og industriaktivitet og er nu blevet omdrejningspunktet for et af Stockholms største byudviklingsprojekter. Projektet, der transformerer Hammarby Sjöstad fra industrikvarter til en moderne bydel, omfatter nye boliger til i alt 25.000 mennesker, og er blevet et verdenskendt eksempel på bæredygtig byomdannelse.

Kvarteret Godsvagnens udformning bygger videre på et eksisterende parkstrøg, Heliosparken, og skaber et grønt rekreativt karré-miljø midt i bylivet, med tydlige definition af privat offentligt og privat. Tre fritstående bygninger indgår i storkarréen, og åbner den mod parkstrøget.

Projektet på 29.000 m² indeholder 366 boliger og en daginstitution, samt butikker/cafeer. Rummene mellem husene tilgodeser dagslysindfald og kiggene imellem gårdrummene og Heliosparken, og offentlige funktioner i stueetagerne styrker parken som et attraktivt og rekreativt offentligt strøg.

Bygningerne er todelte i højden, med et enkelt og robust udtryk i de nedre volumener af tegl, og et mere varieret og sammensat udtryk i de øvre volumener som pudses i lyse, varme toner. Tagfladerne bruges som terrasser, både offentlige og private, og til væksthuse/vinterhaver som beboerne kan benytte året rundt.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.