Svinget - Boliger i Nye. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Svinget - Boliger i Nye

Boligerne i den nye bydel NYE opføres efter bæredygtige principper ved Elev nord for Aarhus. Den overordnede arkitektoniske vision for den nye bydel er at kombinere det bedste fra den tætte midtby med det bedste fra forstaden. NYE skal både være grøn og have et aktivt byliv, og rummene imellem bygningerne er særligt i fokus i helhedsplanen.
 Svinget - Boliger i Nye. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Bygherre

Tækker Group

Adresse

Nye, Danmark

Omfang

7.500 m²

År

2014-

Bygherrerådgiver

NIRAS

Ingeniør

Tækker Rådgivende Ingeniører

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2014

Forslaget fra C.F. Møller til boliger og dagligvarebutik langs den kommende bygade tager udgangspunkt i grundstykkets buede form og fordelagtige beliggenhed på en sydvendt skråning til at skabe en elegant opadstigende bebyggelsesrække, som rejser sig fra 3 etager mod øst til 4½ etager mod vest og understreger landskabets former.

Sammen med nabobebyggelsen, udformet af arkitektfirmaet BIG, danner planen en spiralformet bevægelse ind imod en fælles offentlig ”blå plads” som udgør en rekreativ del af områdets regnvandshåndtering.

De enkle, rektangulære bygningskroppe langs bygaden er roteret let i forhold til hinanden så der skabes fremspringende hjørner hvor boligerne kan få kig og dagslys på langs af bebyggelsen, og hvor fælles indgange er placeret helt naturligt og lette at finde. Boligerne i et eller to plan er alle gennemlyste, og har adgang til udeophold som haver, altaner og/eller tagterrasser med grønne bede. De sydvendte altaner giver lys og luft til lejlighederne samt udsigt over Egå Engsø og Aarhus bugt, og fungerer samtidigt som solafskærmning for boligerne.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.