Kongebrohuset. C.F. Møller. Photo: Sønderborg Kommune

Kongebrohuset

Bæredygtigt DGNB Guld-certificeret boligbyggeri med optimale dagslysforhold ved sundet i Sønderborg.
 Kongebrohuset. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Fakta

Bygherre

Bitten og Mads Clausen Fonden og A. Enggaard

Adresse

Sønderborg, Danmark

Omfang

4.060 m² og ca. 460 m² kælder (28 lejligheder)

År

2014, 2019-2021

Entreprenør

A. Enggaard

Ingeniør

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Med stort fokus på bæredygtighed er 28 ejerlejligheder opført ved Sønderborgs Havnefront. Kongebrohuset indgår i Sønderborg kommunes Project Zero, hvor blandt andet boliger med et effektivt energidesign bidrager til at reducere CO₂-udledning. I designet af Kongebrohuset er der stort fokus på grønne tage, minimering af kuldebroer og udnyttelse af dagslys, som samlet har en positiv effekt på energioptimeringen. Samtidig giver det gode oplyste lejligheder og et godt indeklima.

Kongebrohuset resulterer i DGNB Guld-certificering for den høje bæredygtighedsstandard.

Kvalitetsboliger med udsigt

Materialevalget er truffet ud fra kvalitet og levetid – og tilpasning til omgivelserne. En teglfacade i røde nuancer står i smukt samspil med det majestætiske udtryk i områdets kasernebygninger, imens facaden med vinduespartier langs sundet kobler sig til den rekreative havnefront. Bygningens trappende form med enkle forskydninger skaber lethed og variation, der samtidigt sikrer at alle lejligheder er oplyste og har en enestående udsigt. Forskydningerne og den terrasserede struktur skaber også rum til ophængte altaner beklædt med aluminium i gyldne nuancer, der vender ud mod sundet. På de øverste etager, har lejlighederne egne tagterrasser med orangeri.

Kongebrohuset er en del af en masterplan, som transformerer den tidligere industrihavn til et levende byområde med parker, byrum, boliger og bygninger til rekreative og kulturelle formål. Kongebrohusets overordnede udtryk lever op til den fornemme placering på Sønderborgs Havnefront, hvor det både respekterer den oprindelige arkitektur i området og har et slægtskab med den nye bebyggelse i sit form- og facadeudtryk.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.