Zenhusene, Norra Djurgårdsstaden. C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen

Zenhusene, Norra Djurgårdsstaden

Bygningernes udformning sammenvæver begreberne inde og ude, idet landskabet og udemiljøerne er en væsentlig del af oplevelsen.
 Zenhusene, Norra Djurgårdsstaden. C.F. Møller. Photo: Michael Perlmutter
Fakta

Bygherre

Erik Wallin AB og Midroc

Adresse

Stockholm, Sverige

Omfang

3.200 m²

År

2010-2017

Konkurrence

1. præmie i parallelt opdrag. 2010

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

Ramboll

Præmiering
Præmiering
  • Nomineret til Plåtpriset. 2018
  • Nomineret til Bostadspriset. 2017
  • 1. præmie i parallelt opdrag. 2010

Cortenstålet på facaderne relaterer til gasværksområdets røde teglfacader og de naturlige okkerfarver i Nationalstadsparken. Facadernes lodrette linjer forstærkes i mødet mellem cortenstålet og de lysere træfacader. Bygningernes opdelte facader og store sammenhængende glaspartier indrammer de private udendørs områder og terrasserne. Sigtlinjer og rum med dobbelt højde er med til at skabe gennemsigtighed og volumen, så dagslyset når langt ind i boligen. De materialer, der er valgt til interiøret, er en videreførelse af gårdens naturmaterialer i skifersten og træ.

Langs stien mellem de to rækker af byrækkehuse er der entréer, private udeområder og den hævede arkade, som giver kvarteret og hele byplanen nogle sociale værdier. Landskabsarkitekturen og beplantningen interagerer med bygningernes arkitektur og bidrager til projektets samlede livscyklus. Der er valgt nordiske materialer og nordisk beplantning, som passer visuelt og naturligt ind i omgivelserne på stedet. Sedumtage og beplantning med masser af jord giver plads til biodiversitet og omfattende økosystemtjenester, og der holdes på regnvandet på en naturlig måde. Helhedskonceptet for bygningens samlede miljøpåvirkning omfatter blandt andet solpaneler, miljøvenlige materialer, smarte styresystemer, ladestolper, højisolerende materialer osv. Zenhusene er med sine fleksible planløsninger og robuste materialer bygget til at blive stående i mange generationer fremover. Zenhusen er udført i nært samarbejde med byggefirmaet Erik Wallin, C.F. Møller Architects og Ramboll.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.