Cobrahave. C.F. Møller. Photo: Tom Jersø

Cobrahave

Den nye boligkarré i Ørestad Syd, Cobrahave, genfortolker Københavns arkitektoniske arv ved at tage udgangspunkt i den klassiske københavnerkarré.
 Cobrahave. C.F. Møller. Photo: Tom Jersø
Fakta

Bygherre

Obel-LFI Ejendomme A/S (Udvikler: Agenda Property)

Adresse

København, Danmark

Omfang

21.200 m², 220 lejligheder på 70-120 m²

År

2015-2019

Konkurrence

1. præmie i konkurrence. 2015

Entreprenør

V8 Construction

Ingeniør

MOE A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i konkurrence. 2015

Projektet, som omfatter 220 lejligheder, ligger lige ved siden af det beskyttede Amagerfælled, der med sin rige natur og rekreative muligheder, tilbyder Cobrahaves beboere masser af lys og luft i umiddelbar nærhed af lejlighederne.

Med afsæt i den klassiske københavnerkarré leges der facademæssigt med genkendelige proportioner og dekorative motiver, heriblandt karnapper, franske altaner og farven på murværket – ofte i røde nuancer. Ligesom i den klassiske københavnerkarré markeres Cobrahaves base i stueetagen med høje sokler og indgangspartier. Taget er artikuleret og detaljeret med kviste og gesimser.

Indvendigt har ønsket været at skabe fleksible boliger, der primært består af lejligheder på cirka 100 m², alle med altan. I hver lejlighed etableres der en fast kerne med køkken og bad, således at den resterende plan står frit til at indrettes efter behov. På denne måde etableres der fleksible planer med lejligheder, der kan tilpasses efter forskellige typer beboere.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.