Den Danske Kirke i London. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Den Danske Kirke i London

Projektet vedrørende St. Katharine's kirke omfatter landskabsdesign og komplet renovering af den nygotiske kirke ved Regent's Park i London, som er fredet i klasse II.
 Den Danske Kirke i London. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
Fakta

Bygherre

The Danish Church, London

Adresse

London, UK

Omfang

500 m²

År

2015-2021

Entreprenør

Coniston

Ingeniør

Alan Baxter - bygningsingeniør Mott MacDonald - MEP ingeniør

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Paul Vonberg Architects – bevaringspecialist Appleyard & Trew – Quantity Surveyor and CDM Consultant Dunwoody – Building Control Approved Inspector

Den fremtrædende tegl- og stenbygning fra 1826, som er tegnet af Ambrose Poynter, tilhører The Crown Estate, dvs. den britiske monark, og har været benyttet af Den Danske Kirke siden 1952. I dag er Den Danske Kirke i London mere populær end nogensinde før. I løbet af året samles danskere i St. Katharine's kirke til en lang række religiøse, kulturelle og sociale begivenheder. For at fastholde den stigende aktivitet og fællesskabet har kirken brug for en mere effektiv udnyttelse af pladsen.

En velovervejet og omfattende renovering opnås gennem forsigtige indgreb, der tager hensyn til kulturarven. Brugen af skandinaviske designtraditioner i materialer og detaljer afspejler det danske kapitel i kirkens historie. Projektet fokuserer primært på omkonfigurering af tre centrale dele af kirken: præstefløjen, sognegården og den sydlige have. Bortset fra nedlægning af gulvvarme og forbedring af kirkebænkene vil kirkeskibet udelukkende blive restaureret. Der skal implementeres en bæredygtig og langsigtet varmestrategi gennem indsættelse af jordvarmepumper i den sydlige have.

C.F. Møller Architects er gået sammen med Den Danske Kirke i London om at udarbejde et solidt oplæg samt en række designudkast og har løbende rådført sig med lokalrådet Camden Council, Historic England og The Crown Estate.

Camden Council gav tilladelse til renovering af den fredede bygning den 17. juli 2018.

Læs mere
Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.