CeresByen, Bryggerhaven. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

CeresByen, Bryggerhaven

Boende för studenter och unga familjer som en del av CeresByen, ett nytt område i Århus där det gamla Ceres-bryggeriet tidigare låg.
 CeresByen, Bryggerhaven. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Uppdragsgivare

A. Enggaard

Adress

Aarhus, Denmark

Omfattning

15 400 m², 230 bostäder

År

2014-

Byggherrerådgivning

Rambøll

Entreprenör

A. Enggaard

Ingenjör

Ingeniørfirmaet Viggo Madsen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

C.F. Møller stod 2008 bakom masterplanen för CeresByen, som transformerar den gamla bryggeritomten i centrala Aarhus till en ny, levande stadsdel och hem för ca 1 000 människor - samt studieplats för ca 5 000 studerande på VIA University College. I projektet ingår ett nytt bostadskvarter med 230 bostäder i ett hörn av CeresByen.

Fördelat på enrummare och små, delningsvänliga lägenheter med två till tre rum vänder lägenheterna sig till stadens unga och studenter samt unga familjer.

Bostadsblocken byggs i betong med partier av trä in mot gården och uppförs med förskjutningar, så att byggnaden i sin helhet framstår med en varierad fasadbild. Byggnadskomplexets hjärta är ett grönt gårdsrum som rymmer ett mjukt och backigt gräslandskap. Tanken har varit att tillföra stadslivet en touch av lantlig idyll med umgängesytor in mellan gårdsrummets små backar och nivåskillnader. Åtkomsten till gårdsrummet är fri genom små passager mellan byggnaderna samt Ceres Allé, där en båge markerar ingången till gårdskomplexet. Alla lägenheter i byggnaden har egen altan.

Läs mera

Fler projekt | Bostäder

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.