City Dox Brussels. C.F. Møller

City Dox Brussels

City Dox ligger längs en vacker kanal och har en fantastisk utsikt från alla lägenheterna. De gröna trädgårdarna mellan byggnaderna skapar både naturliga mötesplatser och biologisk mångfald i området.
 City Dox Brussels. C.F. Møller
Fakta

Adress

Brussels, Belgium

Omfattning

60 000 m², 460 1-, 2-, 3-værelses lejligheder, studios, fællesområder, erhvev & detail og landscape

År

2019, tävling

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbete med BRUT

Pris
Pris
  • 2:a pris i arkitekttävling. 2019

City Dox är ett nytt lägenhetsprojekt i Bryssels delkommun Anderlecht i Belgien. Projektet ligger i ett lummigt naturområde längs Digne du Canal. City Dox består av tre byggnader som alla är placerade ovanpå en sex meter lång sockel med olika typer av affärslokaler. Då den högsta byggnaden är på 14 våningar har en av utmaningarna med projektet varit att försöka dämpa den visuella upplevelsen av byggnadernas storlek. För att de inte ska framstå som så överväldigande höga har en mörk, solid bas som passar för bottenvåningens affärsverksamheter använts som grund. Ovanför bottenplan varierar basen i höjd och ett ljusgaller, som sticker fram ur fasaden, bidrar också till att minska byggnadens visuella tyngd. Ljusgallret skapar även djup och ett intryck av att byggnaden smälter ihop med himlen.

Ett grönt hjärta

Alla byggnader är förbundna genom en upphöjd trädgård – byggnadens "gröna hjärta". Parkeringshuset går att nå via trädgården, vilket gör att den används aktivt under hela dagen. De högst belägna taken har solpaneler, medan de lägre taken har förvandlats till grönområden som skapar en finare utsikt för de lägenheter som ligger högre upp. Områdets integrerade bikupor och regnvattenuppsamlingar, bland annat, tillför också biologisk mångfald till samhället.

Läs mera

Fler projekt | Bostäder

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.