Sundmolen, Copenhagen Square. C.F. Møller. Photo: Mads Frederik

Sundmolen, Copenhagen Square

Copenhagen Square är designat utifrån en vision om att skapa en särpräglad identitet för piren Sundmolen, med respekt för det historiska området. Gröna trädgårdar och promenadstråk rika på upplevelser längs vattnet skapar ett trivsamt, livligt och lockande utomhusområde.
 Sundmolen, Copenhagen Square. C.F. Møller. Photo: Mads Frederik
Fakta

Uppdragsgivare

CASA A/S

Adress

København, Denmark

Omfattning

7700 m²

År

2017-2019

Entreprenör

CASA A/S

Ingenjör

COWI

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Med respekt för det historiska området är byggnadens arkitektoniska uttryck tänkt att lyfta fram och kontrastera mot de framträdande lagerbyggnaderna som bevaras på pirens norra del. Byggnaden har utformats med ett vertikalt byggnadsuttryck för att framhäva de enskilda byggnadsenheterna, som ger byggnaden en nerskalad och varierad struktur. Material i ljusa och lätta färger gör att konstruktionen står i elegant kontrast till de röda packhusen. Genom material som kontrasterar mot fasadens ljusa och lätta färger framhävs detaljerna runt fönsteröppningarna och takhuset. Fasadelement som utsprång, balkonger, burspråk och fönster utförs så att de bidrar till det övergripande fasaduttrycket.

Plats för trivsel och aktiviteter

Copenhagen Square är utformat som ett rektangulärt kvarter bestående av tre byggnader. Byggnaderna i norr bildar hörnen mot en grön innergård, som delas av två passager som leder in på gården, där det finns plats för umgänge och aktiviteter. Byggnaden i söder har en karakteristisk fasad med fyra torn. Takhuset på den högsta byggnaden mot kajen täcks med galvaniserad stålplåt som samspelar med balkongtornen och balkongerna. De vertikala balkongtornen skjuter ut ur fasaden som en referens till området och fartygens estetik och funktion. De galvaniserade balkongtornen kompletteras med träribbor i värmebehandlad furu. Dessa element fungerar som solskydd och ger de boende mer avskildhet. Byggnaden är uppförd i naturliga, slitstarka och hållbara material som kommer att ge en vacker patina. På byggnadens bottenvåning arbetas träribbor och fält av mönstrat murverk in i fasaden för att markera ingångspartierna och integrera belysning och porttelefon.

Läs mera

Fler projekt | Bostäder

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.