HSB 2023 - Hagastaden. C.F. Møller

HSB 2023 - Hagastaden

Framtidens bostad ska erbjuda mycket mer än vad som ryms inom lägenhetens fyra väggar. Bostadshuset ska erbjuda – förutom vackra, funktionella och flexibla rum – en ökad livskvalitet genom att sammanväva de boendes, bostadsföreningens och stadens liv samt skapa nya synergier.
 HSB 2023 - Hagastaden. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

HSB Stockholm

Adress

Stockholm, Sverige

Omfattning

18 550 m² BTA

År

2013-

Tävling

1:a pris i arkitekttävling. 2013

Ingenjör

Tyréns, AKT II

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbete med DinellJohansson

Landskap

C.F. Møller Architects i samarbete med DinellJohansson

Andra samarbetspartners

Transsolar, DeBrand

Pris
  • 1:a pris i arkitekttävling. 2013

Bostadshöghuset, som är ritat till Stockholms nya stadsdel Hagastaden, är tänkt både som ett landmärke i den nya stadsdelen samt som en attraktiv destination för stockholmarna. Huset skapar tillsammans med fyra andra planerade byggnader framtidens Norrtull, en attraktiv och offentlig plats i staden.

Höghuset ska vara inbjudande med t.ex. matbutik, café och restaurang samt tidsskriftbibliotek och generösa uterum. Samtidigt ska höghuset vara en visuell upplevelse i stadsbilden med en konstruktion i trä, gröna takterrasser med bl.a. lekplats till förskola samt med en levande och varierande fasad som avslöjar de olika lägenhetstyperna bakom – allt från studentlägenheter till urbana villor och penthouse-lägenheter.

Bottenvåningen kännetecknas genom sin bemannade lobby, varifrån det är förbindelser till bostadsföreningens många gemensamma faciliteter, som t.ex. förskola och verkstad. Här finns också kylrum till takeaway-mat samt bokning av gemensamma cyklar och bilar, några av de många funktionerna som ska underlätta vardagen för de boende – precis som med t.ex. placeringen av gymmet och tvättstugan vägg i vägg, så att båda kan avklaras samtidigt.

Läs mera
Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.