Futura, Södra Brunnshög. C.F. Møller. Photo: Peter Sikker Rasmussen

Futura, Södra Brunnshög

Bostadskvarteret Futura i den nya stadsdelen Södra Brunnshög har sin utgångspunkt i långsiktig hållbarhet och kvalitet genom medveten användning av beständiga naturmaterial som bidrar till att skapa Lunds grönaste stadsdel.
 Futura, Södra Brunnshög. C.F. Møller. Photo: Peter Sikker Rasmussen
Fakta

Uppdragsgivare

Slättö Projektutveckling

Adress

Lund, Sverige

Omfattning

5 600 m², 51 bostäder

År

2018-2020

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Bostadshusen rymmer 51 bostadsrättslägenheter med takterrasser, balkonger och uteplatser. Bostadsrättsföreningens cykelparkering och cykelverkstad nås direkt från torget. I markplan ryms lokaler samt ett café på hörnet av torget i anslutning till nya spårvägens station. Fasaderna är utförda med sobert, kontrasterande ljusa och mörka nyanser och husen uttrycker variation genom ett smakfullt användande av gedigna fasadmaterial som slaget tegel, trä och stora glaspartier.

Lunds grönaste stadsdel

Bostadsgården är lummig och innefattar ett större gemensamt matbord samt en lekplats. Som ett utropstecken finns den gemensamma takterrassen med ett växthus där man kan koppla av och utsikt över Brunnshög och stadskärnan. Futura ska bidra till stadens vision att Södra Brunnshög ska bli Lunds grönaste, urbana stadsdel med ett flertal parker, grönytor och växtlighet.

Den nya stadsdelen Södra Brunnshög växer nu fram med bostäder, service och arbetsplatser för närmare 40 000 personer. En utmaning i det här projektet har varit att stadsdelen ska bli ett inspirerande pilotområde för hållbar utveckling och varierande arkitektur, med integrerade grönområden som ledord. Stadsodling i olika former sätter karaktären på området och ökad biodiversitet och biomassa bidrar till en positiv miljöeffekt.

Södra Brunnshög är den första stora utbyggnadsetappen i den nya stadsdelen med ca 700 bostäder fördelat på hyresrätter, bostadsrätter och radhus.

Läs mera

Fler projekt | Bostäder

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.