Cobrahave. C.F. Møller. Photo: Tom Jersø

Cobrahave

Det nya bostadshuset i Örestad Syd, Cobrahave, omtolkar Köpenhamns arkitektoniska arv genom att ta sin utgångspunkt i den klassiska köpenhamnska karréstilen.
 Cobrahave. C.F. Møller. Photo: Tom Jersø
Fakta

Uppdragsgivare

Obel-LFI Ejendomme A/S (Developer: Agenda Property)

Adress

Köpenhamn, Denmark

Omfattning

21 200 m², 220 lägenhet på 70-120 m²

År

2016-2019

Tävling

1:a pris i tävling. 2015

Entreprenör

V8 Construction

Ingenjör

MOE A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Pris
Pris
  • 1:a pris i tävling. 2015

Projektet, som omfattar 220 lägenheter, ligger alldeles invid naturreservatet Amagerfælled, som med sin rika natur och sina rekreationsmöjligheter erbjuder Cobrahaves invånare massor av ljus och luft i omedelbar närhet till lägenheterna.

Med avstamp i den klassiska köpenhamnska karréstilen leks det fasadmässigt med igenkännbara proportioner och dekorativa motiv, inklusive burspråk, franska balkonger och färgen på murverket, ofta med röda nyanser. Liksom i den klassiska köpenhamnska karréstilen markeras Cobrahaves bas i markplan med höga socklar och ingångspartier. Taket är markerat och detaljerat med utkragningar och gesimser.

Invändigt har önskemålet varit att skapa flexibla bostäder, som främst består av lägenheter på cirka 100 m², alla med altan. I varje lägenhet skapas en fast kärna med kök och badrum, så att resten av planet kan inredas fritt efter behov. På så sätt skapas lägenheter med en flexibel planlösning som kan anpassas efter olika typer av boende.

Läs mera

Fler projekt | Bostäder

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.