Maltgården. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Maltgården

Bostadskvarter beläget i Århus nya stadsdel Ceres Byen, med kännbar närhet till staden och attraktiva, integrerade utomhusområden med möjlighet till både privatliv och umgänge.
 Maltgården. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Uppdragsgivare

Byggeselskab Olav de Linde

Adress

Aarhus, Denmark

Omfattning

11 100 m²

År

2017-2022

Ingenjör

LB Consult

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Pris
Pris
  • 1:a pris i arkitekttävling. 2017

Husen ligger nära Århus centrum och är en skulpturell och modern tolkning av ett klassiskt kvarter. Bostadskvarterets höjd trappas ner från norr till söder för att anpassas till de omgivande byggnadernas höjd. Det ger byggnaden ett distinkt uttryck och gör att takytan kan utnyttjas till både gemensamma och privata takträdgårdar, så att byggnaden upplevs som levande och inbjudande med ett märkbart liv i bostäderna. Nedtrappningen garanterar bra dagsljus och utsikt från alla lägenheter och en ljus innergård. Innergården får en urban känsla. Bostadskvarteret rymmer bostäder i många olika storlekar, allt från studentvänliga lägenheter till familjelägenheter och penthousevåningar. Varje kvadratmeter i bostäderna utnyttjas effektivt, och planlösningen är rationell.

Attraktiva utrymmen

Alla lägenheter har tillgång till uteplatser med många olika typer av utomhusutrymmen, som innergård, balkonger och gemensamma och privata takträdgårdar. Husens innergård är utformad som ett gemensamt utrymme, medan det längs husens gårdsfasader finns privata terrasser för lägenheterna på bottenvåningen. Terrasserna är avskärmade med plantering och häckar, som skapar en jämn övergång från den gemensamma innergården till de privata utrymmena. Fasaden är i tegel och uppbyggd i en rutnätsstruktur där fönster och balkonger är systematiskt placerade. Våningarna är markerade med tegel som är omvänt, vilket ger ett skulpturellt intryck och framhäver byggnadens geometri. I husens bottenvåning finns butikslokaler som bidrar till att skapa liv i kvarteret.

Läs mera

Fler projekt | Bostäder

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.