Karnaphuset. C.F. Møller. Photo: ALFA Development

Karnaphuset

Karnaphuset är ett bostadskvarter som består av 10 radhus och 60 lägenheter, och utgör en del av stadsdelen Kajkanten vid Limhamns kajpromenad i Malmö.
 Karnaphuset. C.F. Møller. Photo: ALFA Development
Fakta

Uppdragsgivare

ALFA Development

Adress

Malmö, Sverige

Omfattning

7 000 m2

År

2020-2021

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Karnaphusets arkitektur karaktäriseras av de uppglasade karnapperna – hämtat från danskans ”karnap” som betyder burspråk. Danska språkets ”karnap” har fått ge namnet till kajkvarteret som blickar mot grannlandet i väst. Träfasaderna av cederträ kommer att vara ett unikt inslag i stadsdelen och bidra till ett kvarter med en karismatisk identitet. Fönster och balkonger har en grön färg som återspeglar platsens industrihistoria och är inspirerad av grön ärgad koppar. Karnaphuset har olika höjder för att tillgodose gott om dagsljus genom bostädernas stora fönster, men också för att optimera utsiktsförhållandena – både över området med den gemensamma innergården och inte minst till havet. Som helhet utmärker Karnaphuset sig som ett arkitektoniskt landmärke där material och estetik går hand i hand med den maritima miljön i ett hållbart, modernt uttryck. Den integrerade lanskapsdesignen innefattar en grönskande gård, generös urban växtlighet längs förgårdsmarken och sedumtak.

Skandinavisk design

Arkitekturen väver samman dansk design med svensk tradition. Stora glaspartier och detaljer med hög kvalité ramar in attraktiva och välfungerande bostadsplaner med genomtänkta lösningar. Med fokus på robusthet och hållbarhet såväl som stora balkonger som kan glasas in, får huset därmed det bästa av två nordiska grannar. Smidesjärn på balkongerna ger en hantverksmässig kvalité och glaspartier med glas till golv ger bryter gränsen mellan inne och ute. Mitt i kvarteret möts bostäderna i en unik, grön oas. Som ett fint, skulpterat element mellan all grönska står den gemensamma trädgårdspaviljongen centralt på gården, uppförd i enlighet med Karnaphusets arkitektoniska signatur. Paviljongen har stora isolerade fönster, som gör att den är användbar året runt.

Läs mera

Fler projekt | Bostäder

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.