Elmwood Court. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Elmwood Court

Elmwood Court är ett prisvärt femvånings bostadskomplex nära Battersea Park i London, som bygger vidare på traditionen med viktorianska terrasser.
 Elmwood Court. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
Fakta

Uppdragsgivare

Peabody

Adress

London, UK

Omfattning

1500 m², 22 bostäder samt butiksyta

År

2013-2015

Entreprenör

Durkan Ltd.

Ingenjör

Curtins Consulting (structural), Frankham (Building Services)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Landscape

Pris
Pris
  • Brick Awards - shortlisted in the Best Small Housing Award. 2016

Butiksytor i markplan och 22 lägenheter har byggts ovanpå en öppen, underutnyttjad bilparkering som har förvandlats till en gemensam trädgård, vilken fungerar som en ny fokuspunkt för en befintlig Peabody-fastighet. Trädgården ger även fler boende tillgång till utomhusytor. Merparten av lägenheterna har boytor med fönster i två eller fler väderstreck samt två balkonger, där den ena är vänd åt sydost och den andra har utsikt mot ett nytt kommunalt grönområde.

Byggnadens fasad med boytor som sticker ut på olika våningsplan tillför energi och dynamik i stadslandskapet och återinför även den viktorianska gatulinjen. Denna lösning maximerar innergårdens mått mot husets baksida och erbjuder tydligt markerade fyrkantiga entréer i nära anslutning till butiksytorna.

Djupa, infällda balkonger i söderläge gör att den plana tegelfasaden följer gatans karaktär och skapar en buffertzon mellan vägen och de privata utrymmena. Öppningar i fullhöjd i hela komplexet maximerar dagsljusinsläppet i alla rum. Lägenheter som har dragits inåt på de översta våningsplanen och skiftande geometri gör att komplexet inte känns lika massivt och att det ser mindre ut samt smälter in bättre i stadsmiljön.

Fasaden går i ljust färgat tegel – ett material som återfinns en masse i den lokala miljön, med direkt koppling till den inhemska arkitekturen och bostadsarkitekturen.

Tegel är ett extremt slitstarkt och hållbart material som åldras vackert. Vår ambition är att skapa ett enkelt och diskret uttryck för hög kvalitet och med en nära koppling till karaktären hos den lokala miljön.

Byggnaden har utformats för att uppfylla kraven i Normen för hållbara bostäder, nivå 4. Lägenheterna är 100 % Lifetime Homes-kompatibla och i projektet ingår två handikappanpassade lägenheter med två sovrum.

Läs mera
Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.